وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه ای اعلام کرد، وزیر امور خارجه این کشور در این سفر درمورد مسائل مهم منطقه ای به ویژه اوضاع در یمن، عراق، لیبی و سوریه گفتگو خواهد کرد.
به نظرمی رسد سفر ژان مارک ارو وزیر امور خارجه فرانسه به ریاض در راستای تبادل نظر در باره مسائل مهم منطقه و در عین حال مذاکره در باره ابعاد و جنبه های مختلف روابط دو کشور بویژه روابط نظامی، اقتصادی و تجاری و نیز صنعتی صورت گرفته است.
پاریس همواره در قبال مسائل مختلف منطقه خاورمیانه دیدگاهی نزدیک به مواضع ریاض اتخاذ کرده است.دلیل این مساله نیز روشن است.
منافع مالی اولویت فرانسوی ها
با توجه به اینکه عربستان از جمله بزرگترین صادر کنندگان نفت در جهان و نیز از بزرگترین خریداران تسلیحات در سطح دنیا محسوب می شود، لذا همواره مقامات ارشد فرانسوی در دیدارهایی که از عربستان داشته اند تلاش کرده اند تا با نزدیک جلوه دادن مواضع و رویکردهای خود به مقامات ارشد سعودی زمینه انعقاد قراردادهای پرسود تجاری و نظامی با ریاض را فراهم کنند.
کما اینکه در جریان مذاکرات ایران و گروه 1+5 برای حل و فصل مساله هسته ای ایران که نهایتا به توفق برجام منجر شد، فرانسوی ها بیشترین نزدیکی به مواضع سعودی ها را داشته و تلاش می کردند تا به اصطلاح نقش پلیس بد را در این مذاکرات با هدف اعمال بیشترین فشار به ایران ایفا کنند.
البته این هم آوازی دولت سوسیالیست فرانسه با رژیم سعودی، برای فرانسوی ها، ثمرات مالی و اقتصادی زیادی به صورت انعقاد قرارداد های پرسود تسلیحاتی و تجاری با عربستان به دنبال داشته است.
مقامات دولت سوسیالیست فرانسه بویژه فرانسوا اولاند رئیس جمهوری این کشور که اکنون بدلیل ناکامی های سیاسی و اقتصادی خود در فرانسه از محبوبیت اندکی برخوردارند، امیدوارند که باانعقاد قراردادهای پرسود صنعتی و نظامی با عربستان، به رونق اقتصادی فرانسه و کاهش شمار بیکاران و افزایش محبوبیت حزب سوسیالیست کمک کنند.
رایزنی در باره مسایل منطقه خاورمیانه
در عین حال می توان بعد دیگر سفر وزیر خارجه فرانسه به ریاض را رایزنی در باره مسائل منطقه بویژه بحران سوریه قلمداد کرد. بویژه اینکه سفر ژان مارک ارو به ریاض با مذاکرات صلح سوریه در آستانه پایتخت قزاقستان همزمان شده است، مذاکراتی که ایران، ترکیه و روسیه آن را سازماندهی کرده اند.
مسلما ریاض از اینکه روند اوضاع در سوریه به نفع محور مقاومت تغییر یافته ناخشنود است. روند اوضاع سوریه اکنون به هیچ وجه مایه خشنودی رژیم سعودی نیست، لذا سعودی ها با رایزنی با شرکای غربی خود از جمله فرانسه تلاش می کنند تا حد امکان بر این مذاکرات چه به صورت مستقیم یعنی از طریق نمایندگان مخالف سوریه که در نشست آستانه حضور دارند و چه از طریق رایزنی با دولتهای غربی برای دنبال کردن رویکرد آنها در قبال بحران سوریه و شیوه و الزامات حل و فصل سیاسی آن تاثیر بگذارد./113/111
بیشتر بخوانید:
رزمایش مشترک عربستان و فرانسه
رکورد فرانسه در زمینه صادرات سلاح در سال 2016