ایران پرس- دولت آمریکا همزمان با افزایش تنش با ایران، در حکمی اضطراری و بدون جلب رضایت کنگره، دستور فروش تسلیحات جدیدی را به سه کشور عربستان، امارات و اردن صادر کرد.

دولت آمریکا هر روز در حال تنش سازی بیشتر با ایران است. دولت آمریکا در یک ماه اخیر در چارچوب راهبرد «فشار حداکثری» بر ایران، به تهدید نظامی روی آورده است.

در همین چارچوب، آمریکا ناو هواپیمابر «یو اس اس آبراهام لینکلن» و چهار فروند بمب‏ افکن ب- 52 را راهی منطقه غرب آسیا کرد.

پس از این اقدام ‏ها، رسانه ‏ها از احتمال جنگ آمریکا با ایران خبر دادند. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا نیز در توئیتی تهدیدآمیز نوشت: "اگر ایران قصد جنگ داشته باشد، رسماً کارش تمام است"؛ اظهاراتی که تنها ساعاتی بعد از آن عقب نشینی کرد و در توئیتی دیگر اعلام کرد: "من کسی نیستم که با ایران وارد جنگ شوم."

این رویکرد دولت آمریکا در فشار حداکثری بر ایران بیش از همه جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران است.

در راستای این جنگ روانی، دونالد ترامپ در تصمیمی جدید اعلام کرد که هزار و 500 نیروی نظامی جدید به منطقه غرب آسیا اعزام خواهد کرد.

این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا تنها ساعاتی قبل از این تصمیم اعلام کرده بود که به اعزام نیروی نظامی بیشتر به غرب آسیا نیازی نیست.

تصمیم آمریکا برای فروش عجولانه سلاح به کشورهای عربی نشان داد که ترامپ با رفتارهای نظامی ضمن اینکه جنگ روانی را علیه جمهوری اسلامی ایران پیگیری می کند، درصدد است از طریق تنش سازی با ایران، همچنان به دوشیدن کشورهای سرمایه دار عربی از جمله عربستان و امارات ادامه دهد.

در واقع، ترامپ که بازرگان است و نگاهش به روابط و سیاست خارجی عمدتاً اقتصادی است و همچنان نگاه «گاو شیرده» را به کشورهایی نظیر عربستان سعودی و امارات دارد.

در همین راستا، «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که ترامپ به دلیل افزایش تنش ها با ایران و خطر تهدید این کشور برای شرکای آمریکا در منطقه دستور تکمیل 22 معامله تسلیحاتی را با عربستان سعودی، امارات و اردن صادر کرد که ارزش آن بیش از 8 میلیارد دلار است.

براساس اطلاعیه‌ های مربوط به قراردادهای نظامی که کنگره آمریکا نوامبر 2017 منتشر کرد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور که از 20 ژانویه 2017 بر این مسند تکیه زده تا ماه نوامبر 2017 میلادی حدوداً 49 میلیارد دلار انواع تسلیحات نظامی به کشورهای دیگر جهان فروخته است که سه کشور بحرین، عربستان و امارات در زمره کشورهایی بودند که بیشترین خرید را داشته اند.

این در حالی است که قرارداد فروش سلاح های آمریکایی به عربستان سعودی به ارزش 110 میلیارد دلار که در سفر مه 2017 ترامپ به این کشور امضا شده، در گزارش آژانس همکاری امنیتی دفاع آمریکا گنجانده نشده بود.

نگاه مادی ترامپ به کشورهایی نظیر عربستان و امارات به حدی است که رئیس جمهوری آمریکا نه تنها هیچ تلاشی برای پایان دادن به بحران هایی نظیر یمن انجام نمی دهد بلکه اساسا با پایان این جنگ مخالف است.

اکنون نیز ترامپ با افزایش تنش در روابط آمریکا با ایران، سعی دارد دلارهای نفتی کشورهایی نظیر عربستان و امارات را به دست آورد.

نویسنده: سید رضی عمادی

135/116

بیشتر بخوانید: 

کاخ سفید اعلام کرد؛ آمریکا فروش سلاح به عربستان و امارات را تسریع می‌کند

 اعتراف پمپئو به وجود اختلاف در دولت آمریکا بر سر ایران