نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته (چهارشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۳) بعد از پنج روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به ۱۹ وزیر دولت مسعود پزشکیان رای اعتماد دادند و در عمل همراهی و همدلی با دولت را اثبات کردند.
«محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی پس از پایان جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی گفت: "نمایندگان محترم مجلس در راستای همکاری با دولت محترم، گام دوم وفاق را برداشتند و به تمام اعضاء کابینه پیشنهادی دکتر پزشکیان رأی اعتماد دادند."
منظور قالیباف از گام دوم وفاق، اشاره به اقدام رئیس جمهور در معرفی وزرای پیشنهادی است. مسعود پزشکیان که شعار خود را تشکیل دولت «وفاق ملی» اعلام کرد، در گام نخست برای تحقق این هدف وزرای دولت چهاردهم را از جریان های مختلف سیاسی و از میان چهره های میانه رو معرفی کرد.
اقدام مجلس در رای اعتماد به همه ۱۹ وزیر پیشنهادی نشان میدهد که دولت و مجلس باور دارند در شرایط کنونی مهمترین نیاز ایران، وفاق ملی برای عبور از چالشهایی است که بخش زیادی از این چالشها تحمیل شده از سوی دشمنان خارجی است.
در واقع، اکنون دولت و مجلس به این باور رسیده اند که نه تنها حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه بلکه مقابله با توطئه های خارجی نیز مستلزم شکل گیری وفاق ملی است. از این رو، گامهای نخست برای شکل گیری وفاق ملی توسط دولت و مجلس برداشته شد.
«علی نیکزاد» نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: "مجلس با رای اعتماد حداکثری به کابینه پیشنهادی نشان داد با همدلی و همراهی به دنبال کمک به دولت محترم است. چنانچه این تعامل به شکل سازنده و مستمر ادامه پیدا کند، قطعا برای مردم، کشور و نظام جمهوری اسلامی، انتفاع فراوانی خواهد داشت."
موضوع دیگر اینکه همدلی دولت و مجلس بیانگر سطح بالای توسعه سیاسی نخبگانی در ایران است. رئیس جمهور جدید ایران به این باور رسید که اکنون نگاه جریانی و حزبی نمی تواند کمکی در جهت کاستن از چالشهای موجود باشد.
بنابراین، کابینه جدید را با مشارکت نمایندگان جریان های مختلف سیاسی تشکیل داد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز فارغ از هر گونه دیدگاه سیاسی و حزبی به این جمع بندی رسیدند که اکنون باید به سرعت در تشکیل کابینه جدید کمک کنند. لذا این نگرش ملی در دولت و مجلس را می توان از نشانه های توسعه سیاسی در ایران عنوان کرد.
نکته پایانی اینکه؛ رای اعتماد مجلس به همه وزرای پیشنهادی دولت به منزله کنار گذاشتن وظیفه نظارتی آنها در مقابل دولت نیست بلکه نظارت بر عملکرد دولت نیز با قدرت ادامه خواهد یافت. نظارت نمایندگان بر عملکرد کابینه نه تنها تضادی با وفاق ملی ندارد بلکه کمک به دولت در انجام وظیفه محوله خود و در جهت ساخت ایران قوی است.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
اسامی افرادی که از مجلس رای اعتماد گرفتند + جدول
پزشکیان در صحن مجلس: کمکمان کنید تا باهم کار کنیم