روزنامه صهیونیستی هاآرتص تاکید کرد که اگر رئیس جمهور منتخب آمریکا با انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس موافقت کند، این کار به راحتی صورت میگیرد، زیرا تنها نیاز به انتقال سفیر است و هم اکنون ساختمان سفارتخانه در قدس آماده است.
"نیر برکات"، شهردار قدس اشغالی تصریح کرد که ساختمان کنسولگری آمریکا در قدس توسعه داده شده تا سفارتخانه نیز در آن جای گیرد و بدین گونه این ساختمان هم شامل کنسولگری و هم سفارتخانه خواهد بود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا بارها در جریان تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس انتقال خواهد داد.
"کلیان کونوای" مشاور دونالد ترامپ نیز در اظهاراتی اعلام کرد، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس همچنان در صدر اولویت های ترامپ است. در پی این موضعگیری های ترامپ، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از تصمیم رئیس جمهور منتخب آمریکا برای انتقال سفارت این کشور از تل آویو به قدس اشغالی تمجید کرد.
بی تردید حمایت های آمریکا در گستاخی رژیم صهیونیستی در پیگیری دور جدید سیاستهای توسعه طلبانه اش در فلسطین موثر بوده است.
یکی از ترفندهای رژیم صهیونیستی برای بسط سلطهگریاش در بیت المقدس، تلاش برای انتقال سفارتخانه کشورهایی است که با این رژیم دارای مناسبات هستند؛ اما اکثر این کشورها از جمله کشورهای اروپایی از بیم واکنش افکار عمومی تاکنون از این اقدام امتناع کرده اند.
این در حالی است که وعده های مقامات آمریکایی به اسرائیلی ها در خصوص انتقال سفارت آمریکا بیانگر آن است که مقامات آمریکایی از جمله ترامپ مترصد فرصت برای انتقال سفارتخانه آمریکا از تل آویو به بیت المقدس هستند. این در شرایطی است که رژیم صهیونیستی نیز به شدت مشغول سیاست های تخریبی علیه اماکن فلسطینی در این منطقه است که این مسائل از توطئه خطرناک مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستیعلیه بیت المقدس حکایت دارد.
گفتنی است که رژیم صهیونیستی در جریان اشغال سرزمین فلسطین در اواسط ماه مه 1948غرب بیت المقدس و در اوایل ماه ژوئن سال 1967 بخش شرقی بیت المقدس را به اشغال خود در آورد.
رژیم صهیونیستی همواره درصدد بوده است که به هرشکل ممکن از تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی قدس جلوگیری کند و از اینرو درصدد تبدیل قدس یه پایتخت این رژیم بوده است. در این چارچوب در سال 1980 پارلمان رژیم صهیونیستی با تصویب مصوبه ای جهت ضمیمه سازی بیت المقدس به فلسطین اشغالی، این شهر فلسطینی را به عنوان پایتخت این رژیم اعلام کرد و از کشورهای مختلف خواست که سفارتخانه هایشان در فلسطین اشغالی را از تل آویو به بیت المقدس انتقال دهند.
این درحالی است که مقامات آمریکایی تنها به چراغ سبز نشان دادن به مقامات اسرائیلی جهت پیگیری سیاستهای سلطه جویانه در بیت المقدس اکتفا نکرده اند و با حضور مستقیم در فعالیتهای افراطیون صهیونیست علیه مسجد الاقصی عملاً به رژیم صهیونیستی جهت تداوم سلطه جویی هایش در بیت المقدس چراغ سبز نشان داده اند.
در این زمینه «بیل جانسون» و «دیوید ماکنلی»،دو عضو مجلس نمایندگان آمریکا چندی پیش به همراه صهیونیست های افراطی و شهرک نشینان صهیونیست در یورش به مسجد الاقصی مشارکت کردند.
بی تردید توطئه ای خطرناک از جانب آمریکا و رژیم صهیونیستی جهت سیطره بر بیت المقدس در حال جریان است. این در شرایطی است که به موجب قطعنامه های سازمان ملل در خصوص بحران فلسطین نظیر قطعنامه های 242 و 338 و نیز کنوانسیون چهارم ژنو، رژیم صهیونیستی از هرگونه دخل و تصرف در مناطق فلسطینی از جمله بیت المقدس برحذر داشته شده است.
قطعنامه 478 شورای امنیت سازمان ملل نیز به صراحت از تمامی کشورهای جهان می خواهد که هر گونه اقدام رژیم صهیونیستی در خصوص تداوم اشغالگری و تجاوزگری و الحاق قدس به فلسطین اشغالی را به رسمیت نشناسند و با آن مقابله کنند. اما آمریکا و رژیم صهیونیستی با نقض قطعنامه های سازمان ملل به توطئه های مشترک خود جهت سیطره بر بیت المقدس ادامه می دهند که این موضوع واکنش فلسطینی ها و افکار عمومی را در پی داشته است.