به گزارش ایران پرس، نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل در این نامه ضمن مطرح کردن اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شد نیروهای ایرانی، این نفتکش را در آبهای سرزمینی عمان توقیف کردهاند.
لندن در این نامه بدون پذیرفتن قصور این نفتکش در نحوه کشتیرانی در آبهای سرزمینی ایران، ادعا کرد، هیچ مدرکی از برخورد نفتکش "استنا ایمپرو" stena impero با کشتی صیادی ایران وجود ندارد و اقدام ایران در توقیف این نفتکش غیرقانونی است.
نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل در این نامه همچنین ادعا کرد لندن در تلاش است تا از طریق راهکارهای دیپلماتیک این مساله را حل وفصل کند.
یک رونوشت از این نامه برای "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل نیز ارسال شده است.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصر جمعه یک فروند نفتکش انگلیسی را در تنگه هرمز به دلیل رعایت نکردن مقررات بین المللی دریایی توقیف کرد.
سردار سرتیپ دوم "رمضان شریف" سخنگوی سپاه پاسداران روز شنبه اعلام کرد نفتکش انگلیسی "استنا ایمپرو" برخلاف قوانین و مقررات دریانوردی، دستگاه موقعیتیاب خود را خاموش کرده و به جای حرکت به سمت ورودی خلیج فارس در تنگه هرمز از مسیر خروجی در جنوب در حال ورود بود.
سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان نیز اعلام کرد این نفتکش در مسیر تردد خود با یک کشتی صیادی در تنگه هرمز برخورد کرده است.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه نیز یک فروند کشتی خارجی حامل نفت قاچاق را در خلیجفارس با حکم قضایی توقیف کرده بود.
این اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران در چارچوب مسئولیت و وظیفه این نیرو در حراست از منافع ملی، برقراری امنیت و مبارزه با قاچاق دریایی انجام شد.
در چارچوب قوانین دریانوردی از جمله کنوانسیون حقوق دریاها در سال 1982، یک کشتی نظامی می تواند در دریای آزاد برای اجرای قواعد حقوق بینالملل در مواقعی که یک کشتی (کشتی غیرنظامی و غیردولتی) مقررات بین المللی دریایی را رعایت نکند آن را متوقف و مورد بازرسی قرار دهد.
117