ایران پرس- رهبر بوداییان افراطی میانمار که به «بن لادن» این کشور معروف است؛ با برگزاری تظاهراتی در یانگون ضمن حمایت از جنایات ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیا، جامعه جهانی را به دلیل پیگیری قضایی فرماندهان نظامی این کشور مورد انتقاد شدید قرار داد.

«آشین ویراتو» Ashin Wirathu که به قصاب مسلمانان روهینگیا نیز در میانمار مشهور است در حالی نفرت پراکنی ضد آنان  را در این کشور مجددا آغاز کرده است که به دلیل انتشار عقاید افراطی در جامعه چند قومی و دامن زدن به کشتار مسلمانان روهینگیا در استان راخین واقع در غرب میانمار، از سوی شورای راهبان ارشد میانمار تا ماه مارس از سخنرانی منع شده بود.

کشتار مسلمانان روهینگیا

از اینرو حضور مجدد وی در میان هوادارانش و از سرگیری تلاشهای فرقه گرایانه و نفرت پراکنیش به نگرانی ها در جامعه میانمار در مورد آغاز مجدد کشتار مسلمانان روهینگیا از سوی نظامیان تندرو وهمچنین بودائیان افراطی دامن می زند.

منع شدن وی از سخنرانی از سوی شورای راهبان ارشد میانمار نشان می دهد که آنان با هر گونه ایده و عقیده ای که منجر به نفرت پراکنی و فرقه گرایی در جامعه میانمار شود مخالفند.

زیرا آیین بودا آیین صلح طلبی و پرهیز از هرگونه نفرت پراکنی است.

به همین دلیل مردم میانمار انتظار دارند شورای راهبان ارشد این کشور با افزایش  فعالیتهای خود ضمن اگاه کردن مردم میانمار، مانع از، ازسرگیری فعالیت های جنایتکارانه آرشین ویراتو شوند. نشر عقاید وی باعث شد تا بوداییان افراطی و نظامیان تندرو با حمله به مسلمانان روهینگیا در استان راخین ضمن کشتار هزاران نفر از انان بیش از یک میلیون تن را نیز از خانه و کاشانه شان آواره کنند.

محمد الماسری کارشناس مسایل سیاسی معتقد است: «نظامیان میانمار در حال حاضر  پاک سازی نژادی تمام عیاری را در این کشور آغاز کرده اند و راهبان بودایی افراطی نیز به اجرای سیاستها و برنامه انان کمک می کنند این در حالی است که مکتب بودا دین صلح و برادری است.»

براساس گزارشهای منتشر شده از سوی محافل بین المللی از جمله گزارشگران سازمان ملل نظامیان میانمار به دختران و زنان مسلمانان میانمار  تجاوز کرده و پس از شکنجه به قتل رسانده اند.

به همین دلیل شورای حقوق بشر سازمان ملل در تازه ترین گزارش خود خواستار محاکمه قضایی «آنگ هلاینگ مین» ang helaing min فرمانده ارتش میانمار به همراه 6 نفر دیگر از فرماندهان ارتش این کشور شده است.

در همین حال دیوان بین المللی دادگستری نیز اعلام کرده که پرونده ای علیه این افراد را در این نهاد قضایی بین المللی گشوده است.

آشین ویراتو نیز در واکنش به آن اعلام کرد، چنانچه  نماینده ای از این  دیوان به میانمار برای بررسی جنایات ضد مسلمانان روهینگیا پا بگذارد روزی است که وی اسلحه به دست می گیرد.

در این حال اظهارات «آنگ هلاینگ مین» فرمانده ارتش میانمار مبنی بر اینکه سازمان ملل و هیچ دادگاهی در جهان حق دخالت در امور داخلی میانمار را ندارند بیانگر نگرانی‌شان از تشکیل پرونده در محاکم بین المللی ضدآنان به جرج جنایت علیه بشریت هستند.

سردبیر شبکه العالم در نوشتاری در این باره می گوید: «به طور کلی جنایت علیه بشریت به اقدامی اطلاق می شود که انگیزه آن‌ کشتار، نابودی، تضعیف یا به برده کشیدن و یا تبعید گروهی به دلایل سیاسی نژادی و یا مذهبی می‌باشد. در حال حاضر جنایت علیه بشریت شامل کشتار دسته جمعی، تبعیض نژادی، تروریسم بین الملل، خرید و فروش غیر قانونی مواد مخدر، خسارت عمدی و مهم به محیط زیست می شود که بسیاری از این موارد در مورد عملکرد نظامیان تندرو و بوداییان افراطی میانمار صدق می کند.»

نگاهی به تاریخ تحولات جهانی بخصوص سرنوشت جنایت‌کاران نشان می دهد که هیچ گاه نتوانسته از  دست قانون و عدالت بگریزند.

جنایت ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار به اندازه ای گسترده و وحشتناک است که نهادهای بین المللی از آن به عنوان جنایت ضد بشریت یاد می کنند و بر اشد مجازات عاملان ان تاکید دارند.

از اینرو به نظر می رسد آشین ویراتو نیز که از عاملان اصلی نفرت پراکنی و تشویق بوداییان افراطی به کشتار مسلمانان روهینگیا است نگران آن است که به زودی با فرماندهان جنایت کار ارتش میانمار به دادگاه های بین المللی فراخوانده شود و یا اینکه تحت فشارهای بین المللی بالاخره شورای راهبان ارشد میانمار ناگزیر از سپردن ویراتو به دست عدالت شوند به همین دلیل آشین ویراتو با هر گونه تحقیق بین المللی در مورد جنایاتشان ضد مسلمانان روهینگیا به مخالفت برخاسته است. 

135/110 

نویسنده: مجيد وقاری

بیشتر بخوانید:

مخالفت میانمار با تحقیقات سازمان ملل درباره نسل‌کشی مسلمانان/ تحلیل

آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری از میانمار

فریاد عدالت‌خواهی آوارگان مسلمان روهینگیایی در بنگلادش

 درخواست پنج کشور آسیایی برای رسیدگی به‌جنایت ضد روهینگیایی‌ها

کشف گور جمعی در میانمار

سازمان ملل درباره ادامه نسل‌کشی مسلمانان در میانمار هشدار داد