دیده‌بان حقوق بشر به شواهدی دست یافته که نشان می‌دهد اینستاگرام و فیسبوک که زیر نظر شرکت «متا» فعالیت دارند، از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه، صدای طرفداران فلسطین را در شبکه‌های اجتماعی خود خاموش کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این سازمان غیردولتی مستقر در نیویورک، شرکت «متا» را متهم کرد که با این کار، در راه فراموش شدن درد فلسطینی‌ها قدم برداشته و عملاً فرصت آن‌ها را برای اطلاع‌رسانی به جهان از آنچه در غزه می‌گذرد، از بین برده است.

بر اساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر (HRW)، کاربران رسانه‌های اجتماعی در پلتفرم‌های «متا» اولین کسانی بودند که متوجه شدند پست‌هایشان در مورد آتش‌بس در غزه و حفاظت از غیرنظامیان منطقه حذف می‌شود یا به حاشیه می‌رود.

این سازمان می‌گوید که حذف اظهارات صلح‌آمیز درباره حمایت از ساکنان نوار غزه‌، نتیجه «اجرای ناقص و اشتباه سیاست‌های متا، اتکای بیش از حد به ابزارهای خودکار برای تعدیل محتوا و نفوذ بی‌رویه دولت بر محتواها» است.

البته بسیاری از کاربران نیز پس از دیدن چنین رفتاری از سوی شرکت‌های زیرمجموعه «متا» همچون فیسبوک و اینستاگرام، راهی برای دور زدن سیاست‌های سختگیرانه آن پیدا کرده‌اند.

بطور مثال، در اینستاگرام و فیسبوک معمول شده است که طرفداران فلسطین با نوشتن عبارت «G4z4» یا استفاده از تصویر «هندوانه» به جای پرچم فلسطین، درباره آنچه در غزه اتفاق می‌افتد صحبت می‌کنند.

شرکت «متا» در واکنش به گزارش دیده‌بان حقوق بشر گفت: «ما تایید می‌کنیم که گاه اشتباهاتی مرتکب می‌شویم که ممکن است برای مردم ناامید کننده باشد، اما این سخن که ما عمدا و به طور سیستماتیک صدای خاصی را خاموش می‌کنیم، نادرست است.»

حدود 80 روز از جنگ اسرائیل علیه غزه می‌گذرد و بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز حملات اسرائیل علیه حماس، بیش از۲۰ هزار نفر در نوار غزه شهید و حدود 53 هزار نفر نیز مجروح شده‌اند.

/ 114

بیشتر بخوانید:

 

 

 هشدار «امانول مکرون» درباره نابودی نوار غزه توسط صهیونیست‌ها

افزایش شمار شهدای غزه به ۲۰ هزار نفر