رئیس سازمان اینترپل سوریه از قاچاق بیش از 25 هزار قطعه از آثار باستانی سوریه به کشورهای اردن و ترکیه خبر داد.

به گزارش ایران پرس،روزنامه الیوم السابع مصر گزارش داد، «خالد الحسین» رئیس سازمان اینترپل سوریه با اشاره به اینکه دمشق لیستی از آثار قاچاق شده از این کشور را در اختیار پلیس بین الملل و سازمان یونسکو قرار داده است، اعلام کرد، بر اساس اطلاعات بدست آمده 25 هزار قطعه از اثار باستانی سوریه از این کشور به کشورهای ترکیه و اردن قاچاق شده است.

خالد الحسین با اشاره به اینکه سازمان یونسکو در آخرین نشستی که با مقامات سوری داشته از تصمیم خود برای بازگرداندن آثار باستانی قاچاق شده از سوریه خبر داده است، گفت، در حال حاضر آثاری وجود دارد که به طور غیر قانونی از مراکز باستانی سوریه کشف و استخراج و به کشورهای مذکور قاچاق شده است.

خالد الحسین در گفتگویی طولانی با روزنامه الوطن سوریه نیز با اشاره به تلاش های اینترپل سوریه در پیگیری اینگونه حوادث گفت، اینترپل سوریه در مقابله با اینگونه حوادث بویژه قاچاق آثار باستانی نقش مهمی بر عهده دارد و به همین منظور با سازمان کل آثار و موزه های سوریه در ارتباط است و با همکاری سازمان مذکور و یونسکو شمار آثار قاچاق شده به خارج سوریه بر آورد و در لیست هایی به زبان انگلیسی آورده شده است.

خالد الحسین افزود، قاچاق اثار باستانی سوریه یکی از جنایاتی است که اینترپل سوریه در کنار دیگر حوادث جنایی مثل فعالیت های تروریستی، سرقت ها و جنایتکارانی که به خارج از سوریه و یا داخل این کشور فرار کرده اند، با آن مواجه است.

رئیس اینترپل سوریه گفت، سازمان آثار باستانی سوریه مسوول اثار و موزه های این کشور است و آن دسته از آثاری که قبلا قانونی و آمار گیری شده اند و دارای تصویر و کارت شناسایی مخصوص هستند مشکلی ندارند و اکثر آنها سالم اند و در موزه ها قرار دارند، اما آثاری که قاچاق شده اند، بعد از اینکه سازمان آثار باستانی و موزه های سوریه اطلاعاتی درباره آنها در اختیار ما قرار دادند، آمار گیری و در لیست ها گنجانده شده اند  و تلاش هایی برای بازگرداندن آنها صورت می گیرد.

خالد الحسین تاکید کرد، سازمان اینترپل سوریه اهمیتی به مسائل سیاسی نمی دهند و قاچاق آثار باستانی جنایتی جنایی است زیرا این آثار متعلق به انسان هایی که بر روی این خاک زندگی می کنند.

خالد الحسین افزود که ممکن است اوضاع سیاسی مانع از هماهنگی های سوریه با دیگر کشورها بویژه کشورهای مجاور می شود و این اوضاع همچنین مانعی برای مبادله دوستانه آثار باستانی قاچاق شده است، اما پلیس بین الملل و یونسکو به عنوان میانجی بی طرفی که می توانند بر کشورهای مجاور می توانند تاثیر گذار باشند، عمل خواهند کرد.

این مقام سوری افزود، با همکاری سازمان آثار و موزه های سوریه علاوه بر بازگرداندن 20 لوح مرمری، 78 قطعه باستانی نیز از لبنان بازگردانده و در موزه ملی سوریه قرار داده  شده است.

بر اساس این گزارش، تروریست ها از جمله گروه تروریستی داعش، پس از غارت و قاچاق آثار تاریخی و باستانی سوریه سعی دارند؛ هزینه های عملیات تروریستی خود در این کشور را تامین کنند.

آثار تاریخی چند هزار ساله سوریه با قاچاق از این کشور در بازارهای  سیاه به فروش می رسد.

سوریه از سال 2011 (1389) صحنه ناآرامی‌های مرگبار است. براساس گزارش سازمان ملل میلیون‌ها نفر در داخل و خارج از این کشور جنگ‌زده آواره شده‌اند.116/111

بیشتر بخوانید:

غارت آثار باستانی موصل توسط داعش / ویدئو

دست درازی اسرائیل به آثار باستانی سوریه

نمایشگاه میراث گنج‌های سوریه برگزار شد/ توقف فروش آثار باستانی سوری در اروپا