به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ "دیتر رومن" رئیس پلیس فدرال آلمان روز یکشنبه در دیدار سرتیپ "حسین اشتری" فرمانده نیروی انتظامی ایران در تهران افزود کشورش در حوزه امنیتی و پلیسی به ویژه در بخش مرزبانی از تجربههای پلیس ایران استفاده میکند و در پی توسعه همکاریهای دو جانبه در زمینه حفاظت و امنیت مرزها است.
"دیتر رومن" با اشاره به بازدیدش از مرزهای شرق و جنوب شرق و مرز مشترک ایران و افغانستان تصریح کرد پلیس ایران در برقراری امنیت در مرزها، به ویژه در بخش مهاجرتهای غیرقانونی و مبارزه با قاچاق مواد مخدر در مرز مشترک ایران و افغانستان تجربههای زیادی کسب کرده است.
رئیس پلیس فدرال آلمان همچنین ضمن دعوت از فرمانده نیروی انتظامی ایران برای سفر به آلمان، گفت پلیس آلمان آمادگی دارد در زمینه آموزش حفاظت از کشتی با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.
سرتیپ "حسین اشتری" فرمانده نیروی انتظامی ایران هم در این دیدار گفت پلیس جمهوری اسلامی ایران برای آغاز همکاریها در زمینه تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزه جرایم سازمان یافته از جمله مبارزه با تروریسم آماده همکاری با پلیس آلمان است.
سرتیپ اشتری تصریح کرد در حالی که بیشتر کشورها جهان گرفتار پدیده شوم تروریسم، جرایم سایبری، تولید و قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان هستند، پلیس ایران ثابت کرده که با همه توان و تجهیزات در برابر آنان قاطعانه ایستاده است و برای محافظت از جوانان کشورهای جهان مبارزه میکند.
پلیس ایران در راستای مبارزه با مواد مخدر بیش 3760 شهید وحدود دوازده هزار نفر هم جانبازی داده است.
پدیده جهان شمول مواد مخدر
پدیده مواد مخدر و پیامد های ناگوار و شوم آن امروزه دیگر مشکل یک کشور یا یک منطقه نیست ، هر چند این مساله در برخی کشورها تبدیل به یک معضل اساسی گردیده ، اما به هر جهت همه کشورهای دنیا به نحوی با آن درگیرند.
تعدادی از کشورها در جریان مقابله با قاچاق مواد مخدر متحمل خسارات مالی و جانی فراوان می شوند و دولتهائی نیز ناتوان و منفعل در مقابله با جریان های مافیائی تولید ، توزیع و قاچاق مواد مخدر تنها نظاره گر آثار زیانبار این بلیه خانمانسوز هستند.
شانگهای نخستین معاهده جهانی مبارزه با مواد مخدر
از سال ۱۹۰۹ و معاهده شانگهای که نخستین گام جهت همکاری های بین المللی در زمینه مبارزه با قاچاق و سوء مصرف مواد مخدر برداشته شد ، تا به امروز که دولتها به جهت منافع مشترکشان تمایل بیشتری به برخورد هماهنگ با مواد مخدر دارند ، حدود یک قرن می گذرد.در این فاصله زمانی طولانی و با وجود انعقاد ۳ کنوانسیون اصلی مواد مخدر و شکل گیری سازمانهای بین المللی به منظور همسو نمودن کوششهای جهانی در زمینه مبارزه با مواد مخدر ، اما به نظر می رسد موفقیت جریان مبارزه با مواد مخدر در سطح بین المللی آن طور که انتظار می رود نیست . در واقع تجارت بین المللی پر سود مواد مخدر خود مهم ترین مانع جهت برخورد بین المللی کارآمد با این پدیده است و نکته جالب اینکه گاهی برخی دولتها به سبب بهره مندی از این تجارت پرسود در مبارزه با مواد مخدر تعلل می کنند.
از سوئی چون هزینه هایی که کشورها جهت مبارزه با مواد مخدر در نظر می گیرند عمدتاً در محدوده همان کشورها هزینه می شود، در نتیجه علی رغم وجود سازمانها و نهادهای بین المللی مبارزه با مواد مخدر ، همکاری های بین المللی در این زمینه چندان چشمگیر یا موثر نیست.
نکته دیگر اینکه برخوردهای سیاسی برخی کشورها با دولتهای پیشرو در مبارزه با مواد مخدر از جمله ایران ، همکاری های بین المللی را در این راه به شدت کند نموده است.
113/111