پیش از بشار اسد نیز، «فیصل مقداد» وزیر امور خارجه سوریه، قدردانی ویژه خود را از جمهوری اسلامی ایران بهعلت حمایتهای کشورمان از دمشق در مبارزه با تروریستها و نابودی آنها، به اطلاع وی رساند.
در واقع، قدردانی مقامهای سوریه از جمهوری اسلامی ایران بیانگر این واقعیت موجود و حقیقت عیان است که ایران یکی از مهمترین عاملان و بازیگران در عرصه برقراری ثبات در منطقه و نابودی تروریستهاست؛ تروریستهایی که مورد حمایت مالی برخی رژیمهای منطقه و پشتیبانی تسلیحاتی و تجهیزاتی برخی کشورهای غربی و در صدر آنها آمریکا بود.
همچنین، سخنان مقامهای سوریه، مهر تأییدی بر سخنان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس روز شنبه بغداد بود؛ کنفرانسی که سوریه با وجود اینکه نزدیک ترین همسایه عراق است، در آن حضور نداشت.
عبداللهیان در این کنفرانس تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که عراق جدید را به رسمیت شناخت، دست حمایت به طرف آن دراز کرد، از این کشور در برابر تروریستها پشتیبانی کرد و تا آخر در کنار آن تا رسیدن به ساحل ثبات و امنیت ایستاد.
در واقع، بخش ناگفته ها و بین سطور و البته تلویحی سخنان امیر عبداللهیان این بود که زمانی که ایران به تنهایی به حمایت از دولت و ملت عراق در برابر تروریستهای مسلح و مجهز برخاست، کشورهای دیگر منطقه روی از حمایت دولت عراق برتافتند، کشورهایی که روز شنبه در اجلاس بغداد حضور داشتند و بهفضل جانفشانیهای نیروهای الحشد الشعبی و شهدای برجسته آن، در امنیت موجود بغداد گرد هم آمدند و از ضرورت مبارزه با تروریستها و برقراری ثبات و امنیت در عراق سخن می رانند.
زمانی برخی از این کشورها حتی به حمایت علنی و آشکار از عناصر تروریستی برای ویران کردن عراق و تجزیه این کشور سخن می گفتند.
از این رو، این کشورها که امروز دم از صلح و ثبات در عراق می زنند و از ضرورت مبارزه با تروریست سخن می گویند، زمانی خود به خواست آمریکاییها و اراده واشنگن و صهیونیستها در حال پاشیدن بذر افراطگرایی و تکفیر در منطقه و ارعاب و ارهاب مردمان منطقه بهویژه در سوریه و عراق بودند، کشورهایی که اکنون نیز برخی از رسانههای آنها از چنین تلاش و کوشش خود دست برنداشته و بر طبل ناامنسازی عراق می کوبند.
از این رو، تأکید چندباره مقامهای سوریه بر مواضع ایران و یادآوری حمایتها و مواضع اصولی آن در دفاع از امنیت منطقه، گوش زد کردن این موضوع بر رژیمهایی است که در شرایط سخت و بحرانی، کشورها را تنها رها کرده و بلکه در جهت تحقق سیاستهای غربیها، بهویژه آمریکاییها، بر حمایت از عوامل تروریستی می خیزند و بر دامن زدن بر تنش پای می فشارند.
در کنفرانس بغداد، ترجیعبند سخنان مسئولان همین کشورها، برقراری ثبات و صلح و آرامش در عراق و ضرورت مبارزه با تروریسم بود، بدون اشاره به عوامل به وجود آمدن و حامیان آن و نیز نیروهایی که به ایستادگی در برابر آنها تا نابودی شان برخاستند که البته، این موضع این کشورها تناقضگویی آشکار آنهاست.
نویسنده: جلال چراغی
117
بیشتر بخوانید:
قدردانی بشار اسد از حمایت های ایران از سوریه