به گزارش پارستودی؛ «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر در دیدار «عبداللطیف الزیانی» و «یوسف بن علوی» در دوحه تصریح کرد، شورای همکاری خلیج فارس به اصول و قوانین جدید نیاز دارد.
هدف از سفر «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان و «عبداللطیف الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به قطر رایزنی برای فعالسازی دوباره این شورا برای مقابله با چالشهای منطقهای اعلام شد.
وزیر خارجه عمان دو روز پیش نیز به کویت و پس از آن به بحرین سفر کرد و شنبه نیز از ابوظبی راهی دوحه شد.
شورای همکاری خلیج فارس با هدف یکپارچگی اقتصادی و نظامی و با عضویت شش کشور عربستان، بحرین، امارات عربی متحده، قطر، عمان و کویت در مه 1981 تشکیل شد.
شورایهمکاری خلیجفارس؛ از ظهور تا آستانه سقوط/ تحلیل
سی ونهمین نشست شورای همکاری خلیجفارس اخیرا درحالی در ریاض برگزار شد که سران قطر و عُمان به عنوان دو عضو این شورا از مجموع شش عضو آن، در این نشست شرکت نکردند.
بحران شورای همکاری خلیج فارس با قطع روابط دیپلماتیک چهار کشور عربی مصر، امارات، بحرین و عربستان سعودی با قطر در پنجم ژوئن 2017 به اوج خود رسید. این چهار کشورعربی در این تاریخ همه راههای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی قطر بستند.
این چهار کشور 23 ژوئن 2017، فهرست 13 گانهای از درخواستها را به قطر تحویل دادند و اعلام کردند عادی شدن روابط با دوحه منوط به عملی شدن همه این خواستههاست.
مهمترین شروطی که عربستان و همپیمانانش برای قطر تعیین کردهاند شامل قطع روابط دیپلماتیک این کشور با ایران و حزبالله، تعطیلی کامل شبکه الجزیره و برچیدن پایگاه نظامی ترکیه در خاک قطر است. دوحه این شروط را نپذیرفته است.
امیر قطر هم اخیرا تاکید کرد، کشورش پس از بحران ایجاد شده میان دوحه و چهار کشور عربی، قویتر شده است.
«شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» خاطرنشان کرد، بحران بهوجود آمده میان چهار کشورعربی به سرکردگی عربستان با قطر، باعث شد، دوحه بیش از پیش به خود تکیه کند.
در مجموع اختلافات بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به حدی شدت گرفته که احتمال فروپاشی این شورا را قوت بخشیده است. بهطوریکه قطر بارها به خروج از این شورا تهدید کرده است و علاوه بر آن عدم حضور برخی از سران شش کشور عضو این شورا در نشستهای آن حاکی از عمق اختلافات در این شوراست و ناتوانی این شورا را در حل بحرانهای داخلی به موازات بیخاصیتی درقبال بحرانهای منطقهای را به نمایش گذاشته است.
116/120
بیشتر بخوانید:
پیامدهای تنش در روابط قطر و عربستان سعودی برای دوحه/ تحلیل
نخستوزیر پیشین قطر: «شورای همکاری» تاریخ گذشته است
شکست طرحهای سعودی در برخورد با قطر