ایران پرس- «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در تصمیم تازه ضد فلسطینی خود «آنروا» را هدف قرار داد.

دولت آمریکا سالیانه 360 میلیون دلار به آژانس امدادرسانی و اشتغال آوارگان فلسطینی کمک مالی می‌کرد، اما با تصمیم بامداد روز گذشته (یکم سپتامبر) دونالد ترامپ، این کمک مالی به طور کامل قطع شده است.

بیش از پنج میلیون فلسطینی آواره هستند که آنروا وظیفه حمایت از این آوارگان را بر عهده دارد.

کمک‌های آنروا به مردم فلسطین

تنها آمریکا نیست که به آنروا کمک مالی می‌کند، بلکه در مجموع این آژانس سالیانه بیش از یک میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند که آمریکا با 360 میلیون دلار بیشترین کمک را انجام می‌داد.

قطع کمک‌های مالی آمریکا به آنروا بیش از همه درچارچوب طرح آمریکایی معامله قرن قرار دارد.

معامله قرن، راهبرد اصلی آمریکا در قبال مسئله فلسطین

معامله قرن، راهبرد اصلی آمریکا درقبال کشمکش فلسطین- اسرائیل است که در راستای اهداف رژیم صهیونیستی قرار دارد و رسماً سرزمین فلسطینی‌ها را به اسرائیل می‌بخشد، یهودی‌سازی بیت‌المقدس را رسمیت می‌بخشد و در عین حال هیچ حقی نیز برای بازگشت آوارگان فلسطینی قائل نمی‌شود.

دولت آمریکا با قطع کمک مالی به آنروا درصدد اعمال فشار بر مردم و گروه‌های فلسطینی و شدت بخشیدن به مشکلات فلسطینی‌ها است تا آنها را مجاب کند با طرح معامله قرن همراه شوند و با این طرح مخالفت نکنند.

«سامی ابوزهری»، سخنگوی حماس در این خصوص گفت: «قطع کمک‌های آمریکا به آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) بسیار حساب شده است و آمریکا می‌خواهد با این مقدمات، طرح معامله قرن را هرچه زودتر اجرایی کند و به پایان برساند.»

دولت آمریکا علاوه بر اینکه کمک مالی خود را به آنروا قطع کرده، درصدد است در گزارش جدیدی شمار آوارگان فلسطینی را نیز تنها 500 هزار نفر اعلام کند که جعل و دروغی آشکار است.

علاوه بر این، شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا به سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز اجازه می‌دهد تنها تا پایان سال جاری کمک مالی خود را به آنروا ادامه دهند.

واکنش‌های جهانی به قطع کمک‌های مالی آمریکا به آنروا

اقدام آمریکا در قطع کمک‌های مالی به آنروا واکنش‌های گسترده‌ای داشته است.

مقامات بریتانیایی و آلمانی ضمن مخالفت با تصمیم دونالد ترامپ، اعلام کردند کمک‌های مالی خود را به آنروا ادامه می‌دهند.

«ایمن الصفدی»، وزیر خارجه اردن تصمیم آمریکا را در قطع کمک مالی به آنروا «اشتباه» خواند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد، تصمیم آمریکا می‌تواند مشکلات مالی آنروا را افزایش دهد، در حالی که آنروا اکنون نیز با کمبود 217 میلیون دلاری بودجه مواجه است.

اسرائیل از تصمیم دولت آمریکا استقبال و آنرا بر اساس واقعیت‌های موجود عنوان کرده است. نکته مهم این است که اعضای شورای همکاری خلیج فارس هیچ واکنشی به اقدام دولت ترامپ در قطع کمک مالی به آنروا انجام ندادند.

آمریکا از زمان «هری ترومن» سی و سومین رئیس جمهور این کشور، بخشی از بودجه آنروا را تامین می‌کرد.

بدون شک، تصمیم دولت آمریکا برای قطع کمک مالی به آنروا، نتیجه مورد انتظار دونالد ترامپ یعنی تسلیم مردم و گروه‌های فلسطینی را به همراه نخواهد داشت بلکه می‌تواند سبب اجماع گروههای فلسطینی و تائید راهبرد مقاومت مقابل آمریکا و اسرائیل شود.

نویسنده: سید رضی عمادی

116/120

بیشتر بخوانید:

حمایت اتحادیه‌اروپا از «آنروا»؛ آمریکا تجدیدنظر کند/ تحلیل

وزیر خارجه فلسطین: «آنروا» منحل نخواهد شد

واکنش فلسطینی‌ها به قطع کامل کمک‌های آمریکا به آنروا/ تحلیل