شورای امنیت سازمان ملل متحد، جمعه شب قطعنامه ای را ضد شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی با 14 رای مثبت تصویب کرد.

بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، رژیم صهیونیستی باید فوراً و به‌ طور کامل ، شهرکسازی  در سرزمین‌های اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی را متوقف کند. از پانزده عضو شورای امنیت ، فقط آمریکا به قطعنامه شورای امنیت رای ممتنع داد و سایر کشورها به آن رای مثبت دادند. 

دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه شورای امنیت اعلام کرد که اسرائیل این قطعنامه‌ را اجرا نخواهد کرد. 

تحولات بین المللی جاکی از اجماع جهانی در حمایت از فلسطین است و صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت شهرکسازیها ی اسرائیل بیانگر موج جدید ی از اعتراضات علیه این رژیم توسعه طلب است.

همزمان با تداوم اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی ار اراضی فلسطینی، کشورهای جهان با تصویب قطعنامه هایی با اقدامات سلطه جویانه این رژیم در مناطق فلسطینی مخالفت کردند.

تصویب قطعنامه های متعدد ضد صهیونیستی در مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل در ماههای اخیر بیانگر کشیده شدن دامنه اعتراضات بین المللی ضد رژیم اسرائیل  به این نهاد بین المللی است.

 مصوبات سازمان ملل و نهادهای مختلف آن بویژه شورای امنیت نقش تاثیر گذاری در افکار عمومی دارد و جهت گیری های اکثریت اعضای این نهاد بین المللی را آشکار می سازد.

واکنشهای سازمان ملل بار دیگر ناکامی تحرکات صهیونیستها و حامیانش را در منحرف ساختن افکار عمومی از موضوع فلسطین و حقوق فلسطینی ها را نمایان کرده است.

 نکته قابل تامل آن است که اگرچه صدور قطعنامه جدیدی علیه شهرکسازی رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل پس از مخالفت نکردن امریکا و رای ممتنع دادن به آن  میسر شد اما این موضوع موجب نگردیده است که توجهات از حمایتهای همیشگی آمریکا از اسرائیل منحرف شود.

بر اساس آمارهای موجود آمریکا تا کنون 80 بار از امتیاز ناعادلانه وتو استفاده کرده است که 43 بار آن در حمایت از رژیم صهیونیستی بوده است.

آمریکا با این عملکردش حتی از سرزنش شدن اسرائیل به علت جنایاتش علیه مردم فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل نیز تا کنون ممانعت کرده بود.

در زمانهایی که مقامات آمریکایی از بیم فشار افکار عمومی نتوانند مانع از صدور قطعنامه و یا بیانیه ای از سوی سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی شوند درصدد برمی آیند که با  ایجاد تغییراتی در پیش نویس اولیه قطعنامه ها و بیانیه های سازمان ملل عملا" موجبات استحاله متن این قطعنامه ها و بیانیه ها شوند تا رژیم صهیونیستی بدلیل جنایاتش با محکومیت جدی مواجه  نشود و مورد بازخواست قرار نگیرد و در صورت شکست دراین زمینه ها از اجرایی شدن آن قطعنامه جلوگیری کند.

با توجه به مسائل مذکور می توان نتیجه گرفت که آمریکا در مسیر حمایت از رژیم صهیونیستی در بکارگیری از امتیاز ناعادلانه وتو یا هر توطئه دیگری علیه مردم فلسطین تردیدی به خود راه نمی دهد.

اقدامات آمریکا، فعالیتهای جامعه جهانی و سازمان ملل در خصوص برخورد جدی با رژیم جنایتکار صهیونیستی را عقیم گذاشته است و این موضوع موجب شده است تا آمریکا بدلیل رفتارهای مزورانه اش در قبال بحران فلسطین همواره با انتقاد شدید افکار عمومی مواجه باشد.

 در چنین شرایطی جهانیان  گام هایی بیشتری را از آمریکا  جهت مقابله با توسعه طلبی های اسرائیل و نشان دادن جدیت واشنگتن در برخورد با  رژیم  صهیونیستی و بازداشتن این رژیم از توسعه طلبی هایش را انتظار دارند.