«طارق الخطیب» ، وزیر محیط زیست لبنان در بیانیه ای اعلام کرد، با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت محیط زیست لبنان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیروز 22 دسامبر قطعنامه ای را برای الزام اسرائیل به پرداخت 856 میلیون و 400 هزار دلار به لبنان به عنوان غرامت جرایم ضد زیست محیطی صادر کرد.
مهمترین ویژگی و شاخصه رژیم صهیونیستی، جنایتکار بودن است که البته ریشه در جعلی بودن این رژیم در سرزمین های اشغالی دارد. رژیم اسرائیل برای دستیابی به اهداف خود از هیچ جنایتی به خصوص علیه فلسطین، لبنان و سوریه دریغ نمی کند. این رژیم در سال 2006 ضمن تجاوز به لبنان، مخازن سوخت نیروگاه برق منطقه الجیه لبنان را نیز بمباران کرد که این امر سبب آلودگی آب های ساحلی این کشور با مواد نفتی شد.
در جنگ سال 2006 اسرائیل به لبنان که 33 روز نیز طول کشید و به جنگ 33 روزه معروف شد، حدود 1300 لبنانی شهید و هزاران نفر نیز زخمی شدند. این جنگ در حالی با قطعنامه 1701 شورای امنیت خاتمه یافت که در آن هیچ نشانه دال بر محکومیت رژیم اسرائیل وجود نداشت.
موضوع مهمتر این است که اکنون مجمع عمومی در حالی با صدور قطعنامه، رژیم صهیونیستی را ملزم به پرداخت غرامت به لبنان کرد که قطعنامه های مجمع عمومی ضمانت اجرایی ندارد و اسرائیل می تواند این غرامت را نپردازد. با این حال، دست کم می توان گفت در این قطعنامه بر جنایت رژیم صهیونیستی صحه گذاشته شد و در عین حال، این قطعنامه به طور غیرمستقیم به نبود عدالت و غلبه مطامع سیاسی بر عدالت و حقوق ملتها در شورای امنیت سازمان ملل نیز اذعان دارد.
در حالی که شورای امنیت سازمان ملل چهارشنبه شب (21 دسامبر) پیشنویس قطعنامهای را برای توقف فوری شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطین که از سوی مصر پیشنهاد شده بود، تایید کرد و قرار بود این پیش نویس روز گذشته در شورای امنیت به رای گذاشته شود، آمریکا مانع بررسی این قطعنامه شد.
در پیش نویس این قطعنامه، شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی نقض آشکار قوانین بینالمللی توصیف شده است. بلافاصله پس از تایید این پیش نویس در شورای امنیت، بنیامین نتانیاهو از آمریکا خواست مانع تصویب این قطعنامه در شورای امنیت شود و آنرا وتو کند. حتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا نیز از کاخ سفید خواسته بود که از حق وتو علیه این پیشنویس استفاده کند. دونالد ترامپ روز گذشته این قطعنامه علیه اسرائیل را «غیرمنصفانه» خواند. گفته می شود که ترامپ در تماس تلفنی با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، از وی خواست تا خواستار تعویق در رای گیری برای قطعنامه علیه اسرائیل در شورای امنیت شود. آمریکا سال 2011 نیز پیش نویس قطعنامهای را که در آن شهرک سازیهای اسرائیل محکوم شده بود، وتو کرد.
سیاسی کاری های شورای امنیت که به خصوص در اثر رفتارهای اعضای دائم غربی آن انجام می شود، نه تنها مصداق تایید جنایت های اسرائیل است بلکه مصداق بارز ناکارآمدی این سازمان بین المللی نیز محسوب می شود.