ایران پرس- دولت ترامپ اقدامات بی سابقه‌ای در زمینه حمایت از  سیاست ها و اقدامات غیرقانونی و ضد فلسطینی اسرائیل انجام داده که از جمله آنها حمایت رسمی از شهرک سازی رژیم صهیونیستی و الحاق بخش هایی از کرانه باختری رود اردن به فلسطین اشغالی است.

این رویکرد ترامپ با مخالفت جهانی مواجه و اکنون دامنه این مخالفت به کنگره آمریکا کشیده شده است.

مجلس نمایندگان آمریکا، روز جمعه با تصویب قطعنامه‌ای در مخالفت با الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی، نخستین بار مخالفت اعضای حزب دموکرات را با سیاست‌های "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل و ائتلاف دست راستی وی اعلام کرد.

این قطعنامه با رای موافق 226 قانونگذار آمریکایی و 188 رای مخالف تصویب شد. این قطعنامه الزام آور نیست اما نشان دهنده مخالفت فزاینده اعضای حزب دموکرات با سیاست‌های نتانیاهو و ائتلاف راست گرای وی محسوب می‌شود.

این قطعنامه که با حمایت "آلن لوونتال" قانون گذار دموکرات از کالیفرنیا در آوریل 2019 ارائه شد با مخالفت چهار تن از قانون گذاران دموکرات و حمایت پنج نماینده جمهوری خواه به تصویب رسید.

چهار نماینده دموکراتی که علیه این قطعنامه رأی دادند شامل "ایلهان عمر"، "رشیده طلیب"، "الکساندریا اوکازیو کورتس" و "آیانا پرسلی" هستند.

این گروه از قانونگذاران سابقه اتخاذ مواضع انتقادی در قبال اسرائیل را دارند. رشیده طلیب به دلیل مخالفت با ایده دو کشوری علیه این قطعنامه رأی داد. سه نماینده دموکرات دیگر نیز به دلیل لحن ملایم آن و نیز حذف واژه "اشغال" از نسخه نهایی قطعنامه به آن رای منفی دادند.

قطعنامه تصویب شده در کنگره آمریکا نمی‌تواند از نظر قانونی مانع از حمایت دولت آمریکا از الحاق برخی مناطق کرانه باختری به فلسطین اشغالی شود.

با این حال این قطعنامه نشان دهنده نارضایی در میان حزب دموکرات و حامیانش در ارتباط با رژیم صهیونیستی و سیاست‌ها و اقدامات این رژیم علیه فلسطینی‌ها است.

در عین حال حمایت دموکرات‌ها از این قطعنامه نشان می دهد هر اقدامی در راستای گسترش قلمروی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری از جمله الحاق شهرکها و مناطق بین آنها به فلسطین اشغالی میتواند موجب آسیب هرچه بیشتر به جایگاه رژیم صهیونیستی در میان حامیان آمریکایی آن شود. 

براساس این قطعنامه، هرگونه پیشنهاد آمریکا برای حل و فصل مناقشه بین اسرائیل و فلسطینی‌ها باید شامل تصویب راه حل ایجاد دو کشور باشد. از سوی دیگر، این قطعنامه با تلاش فلسطینی‌ها برای دستیابی به کشور مستقل بدون حضور بر سر میز مذاکرات با اسرائیل مخالفت کرده است.

تصویب این قطعنامه به رغم لحن ملایم آن اقدامی آشکار برخلاف رویکرد دولت ترامپ در حمایت همه جانبه و بی قید و شرط از اسرائیل به شمار می رود.

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه 18 نوامبر با حمایت مجدد از اشغالگری رژیم صهیونیستی اعلام کرد، واشنگتن از این پس، شهرک‌‌‌سازی اسرائیل را در کرانه باختری رود اردن مغایر قوانین بین المللی نمی‌داند.

 پمپئو با بیان این که واشنگتن سیاست خود را در قبال شهرک‌ سازی‌ اسرائیل در کرانه باختری تغییر داده است، مدعی شد: این شهرک‌سازی‌ها «به خودی خود» نقض قوانین بین‌المللی به شمار نمی‌روند.

پمپئو قصد دارد یک سند حقوقی وزارت خارجه آمریکا مربوط به سال 1978 را در این باره لغو کند. این سند شهرک‌سازی‌ در اراضی اشغالی فلسطین را با قوانین بین‌المللی ناسازگار می‌داند.

این جدیدترین اقدام دولت ترامپ در حمایت همه جانبه از اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و نیز نشانه دیگری از تلاش مستمر واشنگتن برای تضعیف تلاش‌های فلسطین برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان کشوری مستقل است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد 23 دسامبر 2016 با تصویب قطعنامه 2334 از اسرائیل خواست فوری و به طور کامل تمامی فعالیت‌های شهرک‌سازی خود را در سرزمین‌های اشغالی فلسطین متوقف کند.

اسرائیل با احداث این شهرک‌ها درصدد تغییر ساختار جغرافیایی و بافت جمعیتی مناطق فلسطینی است تا در نهایت این مناطق را به طور کامل به قلمروی سرزمین های اشغالی ضمیمه کند.

مخالفت جامعه جهانی با این اقدام صهیونیست‌ها موجب انزوای روزافزون اسرائیل و محکومیت فزاینده اقدامات غیرقانونی و ضد انسانی آن شده است.

نویسنده: سید رضا میر طاهر

141/117

بیشتر بخوانید:

تخریب 165 خانه فلسطینی در قدس از ابتدای سال 2019

سازمان همکاری اسلامی: جامعه جهانی به شهرک سازی اسرائیل پایان دهد

خشم فلسطینی‌ها علیه آمریکا و اسرائیل/ تحلیل