به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دکتر سعید نمکی صبح امروز (یکشنبه) در اجلاس مشترک مجازی با فرماندهان سپاه و روسای دانشگاههای علوم پزشکی که به طور زنده از خبرگزاری ایران پرس پخش شد؛ افزود: طرف های قرارداد با تاخیر در انجام تعهدهایشان درحال انجام تعهد درقبال واکسن ها به کشور هستند، یکی دو واکسن داخلی هم ضمیمه این واکسن ها شده است که شاید همین خبر پیامی به طرف های قرارداد باشد که تا دیر نشده قراردادها و تعهدهایشان را اجرایی کنند.
نمکی خاطرنشان کرد: هرچه بتوانیم بیشتر واکسن بزنیم، آسیب پذیری قشرهای آسیب پذیر کمتر می شود حتی یک دُز واکسن شانس گرفتاری های وخیم را ۵۰درصد کمتر می کند. قرارمان این است که افراد بالای ۶۰ سال واکسینه شوند. در سیستان و بلوچستان و استان های مرزی حتما واکسیناسیون باید از۵۰ سال به بالا باشد و تا نیمه مرداد باید همه گروه های هدف با تامین واکسن واکسینه شوند.
وی با تاکید بر اینکه کارمشترک وزارت بهداشت و بسیج و موفقیت طرح شهید سلیمانی گفت: قرار ما این است که پایگاه های تجمیعی و غیر تجمیعی از صفر تا صد در اختیار بسیج قرار بگیرد و وزارت بهداشت تامین کننده واکسن باشند و آنها مدیریت مجموعه را برعهده داشته باشند.
لزوم تاسیس اردوگاههای آوارگان افغانستان
وزیر بهداشت با اشاره به آوارگانی که از کشور افغانستان وارد کشور میشوند، گفت: ما مجبوریم که اردوگاههایی را داشته باشیم و بیمار و بیماری را در این اردوگاهها زمینگیر کنیم. این موضوع هم به فعالیتهایی که قبلا در کنار هم داشتیم خواهد پیوست.
وی تاکید کرد: باید سعی کنیم که افراد آواره و سرگردانی که در این ناملایمات و ناهنجاریهای سیاسی و نظامی افغانستان به مرزهای ما پناه میآورند، آن طرف مرز یا این طرف مرز برای آنها اردوگاههایی را تدارک ببینیم. از سازمانهای جهانی هم خیلی انتظار کمک نداریم. کمااینکه تا امروز کمک درخشانی ندیدهایم. به هر حال این موردی است که باید بتوانیم مهربانانه اداره کنیم.
وزیر بهداشت گفت: ما بیش از 250 هزار اتباع کشور افغانستان را در طول کووید با سختترین شکل بیماری، به صورت رایگان مداوا کردیم و هیچ سازمان بینالمللی دیناری از این رابطه به ما کمک کرد. در حال حاضر هم انتظار نداریم که خیلی کمک بگیریم، بلکه امروز باید در کنار هم به عنوان اقدامی بشردوستانه این کار را هم در کنار نیروهای بسیج و نیروهای مسلح مدیریت کنیم.
ضرورت مدیریت مرزهای شرقی
نمکی ادامه داد: از طرف دیگر عزیزان و کل نیروهای مسلح باید کمک کنند تا بتوانیم در زمینه مدیریت مرزها و عدم ورود افراد غیرمجاز به شدت مراقبت کنیم. مرزهای غرب و شمال غرب به شدت قابل کنترل هستند، اما در مرزهای جنوب شرق و شرق به دلیل گستردگی و به این دلیل که آن طرف ما مرزبان نداریم، نه ما بلکه کشور همسایه هم بسیار آشفته است و مرزهایش به صورت ضربدری و شطرنجی در اختیار خودش نیست و به همین دلیل تمام بار بر دوش ماست که این هم مساعدتی است که عزیزان نیروهای مسلح و نیروی زمینی سپاه و بسیج و عزیزان ارتش، ناجا و مرزبانی باید به ما کمک کنند.
وی گفت: اگر این دروازهبانی را خوب انجام ندهیم، از بیمارانی که نه تنها آلوده به کرونا هستند، بلکه آلوده به التور، بیماریهای رودهای که در ایام گرمسیر تابستان میتواند شعله ور شود و سایر بیماریهای را بتوانیم مراقبت کنیم.