به گزارش ایران پرس، «سرگئی لاوروف» جمعه شب در نشست خبری مشترک با «ورکنه گبیه هو» Workneh Gebeyehu همتای اتیوپیایی خود در آدیس آبابا (پایتخت اتیوپی)، با اشاره به اینکه همه کانال های همکاری میان روسیه و آمریکا در زمینه حل اختلافات هسته ای و موشکی در دوره «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا به دلیل مواضع ضدروسی واشنگتن مسدود شده بود، گفت، مسکو همواره خواهان از سرگیری گفت وگوها بین دو کشور است.
وی با بیان اینکه همه ساز وکارهای اجرای پیمان «استارت جدید» در خود پیمان قید شده است، افزود، چنین گفت وگویی باید براساس احترام متقابل و توازن منافع صورت گیرد و نباید شروطی برای ازسرگیری آن تعیین شود.
بر اساس پیمان استارت 3 که میان مسکو و واشنگتن و در جهت کاهش تسلیحات هستهای در سال 2010 امضا شد، دو کشور اجازه یافتند حداکثر یک هزار و 550 کلاهک داشته باشند که حدود 30 درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در سال 2002 بود.
چهار سناتور آمریکایی واکنشی به پیام سالانه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، در نامه ای به «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا، از وی خواسته اند دور جدید گفت وگوها با روسیه برای ثبات راهبردی در جهان را کلید بزند.
ولادیمیر پوتین (7مارس) اعلام کرد، هرگونه حمله احتمالی هسته ای به این کشور و متحدانش را با حمله هسته ای متقابل فوری و بدون توجه به عواقب آن پاسخ خواهد داد.
موضع قاطعانه پوتین و تاکید وی بر کاربرد تسلیحات هسته ای، پاسخی مستقیم به دکترین هسته ای جدید واشنگتن است که روسیه را به منزله بزرگترین تهدید هسته ای علیه آمریکا تلقی کرده و حتی بر استفاده از سلاح اتمی در صورت حمله متعارفی گسترده روسیه به اروپای شرقی تاکید کرده است.
از نگاه واشنگتن، روسیه باید متقاعد شود اگر تهدید به حتی یک حمله هستهای محدود در اروپا بکند با هزینههای شدید غیرقابل قبول روبرو خواهد شد.
از قبل هم انتظار می رفت که دکترین جدید هسته ای آمریکا باعث واکنش شدید مسکو خواهد شد و اکنون این واکنش آن هم از جانب بالاترین مقام اجرایی روسیه رخ داد.
نگاه برنامه ریزان نظامی روسیه به تهدیدات موجود و آینده است که شامل توانمندی نظامی ناتو، عملیاتی شدن سامانه موشکی فراصوت تهاجمی آمریکا است که می تواند همه نقاط جهان را هدف قرار دهد.
مقامات ارشد نظامی روسیه بر این باورند که با توجه به برنامه جدید تسلیحاتی این کشور قادر هستند تا واکنش مناسبی در قبال این تهدیدات انجام دهند.
به رغم این تمهیدات، پوتین بر لزوم رفتار عاقلانه غرب و اتخاذ رویکرد مبتنی بر همکاری و چند جانبه گرایی تاکید کرده است؛ با این حال دورنمای مثبتی درباره تغییر رویکرد یک جانبه گرایانه و جنگ طلبانه آمریکا به چشم نمی خورد.
137/116
بیشتر بخوانید
مسکو: روسیه به پیمان «استارت جدید» پایبند است
هشدار در مورد خارج شدن امریکا از پیمان استارت-2/ تحلیل
انتقاد روسیه از موضع آمریکا درباره پیمان کاهش تسلیحات هسته ای استراتژیک/ تحلیل