به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، آتش بسی فراگیر در سوریه از 30 دسامبر 2016، به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و روسیه به نمایندگی از دولت سوریه و ترکیه به نمایندگی از تروریست ها برقرار شده و در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد تائید قرار گرفته است.
ارتش سوریه و تنها تعدادی اندک از گروه های معارض مسلح این آتش بس را رعایت می کنند.
«سرگئی لاوروف» افزود: تهران، مسکو و آنکارا برای تنظیم ساز و کاری به منظور واکنش به نقض آتش بس در سوریه همکاری می کنند.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: در چارچوب مذاکرات سوری آستانه برای به دست آوردن توافقی تلاش می شود که در آن مناطق پذیرنده آتش بس در یک مجموعه با یکدیگر متحد شوند و برای اخراج تروریست ها از این مجموعه به یکدیگر کمک کنند.
نخستین دور مذاکرات چندجانبه آستانه روزهای 23 و 24 ژانویه به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و با همکاری روسیه و ترکیه با حضور نمایندگان دولت و معارضان مسلح برگزار شد و برای اولین بار نمایندگان دولت قانونی سوریه رودرو با نمایندگان معارضان مسلح مذاکره کردند.
نشست دوم آستانه 16 فوریه با حضور هیات های ایرانی روسیه ای و ترکیه ای، سازمان ملل، قزاقستان به عنوان میزبان، اردن و همچنین آمریکا به عنوان ناظر برگزار شد.
دور سوم این مذاکرات روز 14 مارس به مدت دو روز برگزار شد و معارضان مسلح از شرکت در آن خودداری کردند.
بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان از جمله ترکیه برای سرنگون کردن دولت قانونی "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه آغاز شده است.117
آخرین خبر از مذاکرات آستانه؛ ایران، روسیه و ترکیه به سازوکار مشترک دست یافتند
تحولات سوریه، محور مذاکرات وزاری خارجه ایران، روسیه و سوریه+ ویدئو
حمایت چین از پیشنهاد مشترک روسیه و ایران برای تحقیق درباره حادثه «خان شیخون» سوریه