به گزارش پارس تود ی به نقل از خبرگزاری رویترز، «کریستین لاگارد» رئیس صندوق بین المللی پول، روز شنبه در بیانیه پایانی نشست وزرای اقتصاد و روسای بانکهای کشورهای عضو گروه بیست در شهر بادن آلمان، این رویداد را عرصه مهم برای همکاری نظام های عظیم اقتصادی بایکدیگر بر اساس چهارچوبی تثبیت شده خواند.
وی در ادامه افزود: ما در زمانی به دیدار یکدیگر شتافتیم که رشد اقتصادی در سراسر جهان مشهود است و نشانه ها حاکی از آنست که اقتصاد جهانی حتی در شرایط ناپایدار کنونی به نقطه عطف خود رسیده است .
لاگارد در ادامه اظهارات خود اعمال سیاستهای قوی در زمینه های بهبود و اصلاح ساختار اقتصادی، مالی و پولی را برای جهتگیری آتی اقتصاد جهانی امری بسیار مهم و حیاتی داسنت.
لاگارد در همین رابطه خاطر نشان کرد رشد جهانی در حوزه اقتصاد باعث قدرت بیشتر می شود اما در عین حال سیاستهای اشتباه می تواند این رشد را در نطفه خفه کند.
اظهارات رئیس صندوق بین الملی پول در حالی مطرح می شود که حاضران در نشست وزرای دارایی گروه بیست درباره موضع حمایتگر دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که به موجب آن به تقویت سیاستهای کاهش میزان واردات به این کشور می انجامد اظهار نگرانی کردند.
در عین حال، لاگارد در اظهارات خود بر آمادگی صندوق بین الملی پول بر بهبود همکاریهای جهانی با بکار بستن راهکارهایی از جمله تحلیل عدم توارن اقتصادی در سطح جهان ونظارت بر نرخ تبادلات اقتصادی تاکید و آن را تایید کرد.
بنا بر اظهارات وی صندوق بین المللی پول موظف است از اعضای این نهاد که با معضلاتی نظیر بی ثباتی فزاینده حاصل از گردش سرمایه مواجهند حمایت کند تا از بروز شرایط نامساعد اقتصادی در سطح جهان جلوگیری به عمل آورد .
وی در پایان از طرحهای توافقی پیشنهادی کشورهای گروه 20 با هدف جلوگیری از بلوک سرمایه و افزایش ظرفیتهای مالی و اقتصادی استقبال کرد .
وزیران دارایی و روسای بانک های مرکزی کشورهای گروه بیست روز شنبه در شهر بادِن-بادِن Baden-Badenآلمان به بررسی وضعیت تجارت جهانی با توجه به سیاست حمایت گرانه دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا پرداختند و برای اتخاذ سیاستی جامع در این زمینه، تبادل نظر کردند.
با این همه مذاکرات در این زمینه نتیجه ای نداشت و به نظر نمی رسد در پایان نشست بادِن-بادِن در روز شنبه نیز توافقی در این باره انجام شود.
شواهد حاکی از آن است که شکاف بزرگی در مواضع کشورهای گروه بیست با آمریکا در باره سیاست های اقتصادی به وجود آمده است و 18 کشور این گروه و اتحادیه اروپا در یک سو و آمریکا در سمت مقابل قرار گرفته اند.
ترامپ بارها تاکید کرده که بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا، اولویت او است.
وی خواستار افزایش تعرفه ها و عوارض وارداتی برای جلوگیری از واردات به آمریکا و نیز کاهش مالیات طبقه ثروتمند و سرمایه دار است.121/112
بیشتر بخوانید:
نشست وزرای دارایی گروه بیست در آلمان/تحلیل
انتظار گروه بیست برای ابهام زدایی از سیاست های دولت آمریکا/تحلیل
نشست وزیران خارجه گروه بیست در آلمان/ تحلیل