اولین پرواز بریتانیا برای اخراج اجباری پناهجویان به رواندا به دستور دادگاه حقوق بشر اروپا لغو شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، لغو پرواز اخراج پناهجویان در ساعت یازده سه‌شنبه شب پس از صدور دستورات دادگاه حقوق بشر اروپا برای جلوگیری از اخراج تعداد انگشت شماری از مهاجران در رواندا متوقف شد.

پرواز پناهجویان در حالی لغو می شود که طرح دولت بریتانیا برای اعزام تعدادی از مهاجران به آفریقای شرقی مورد انتقاد مخالفان، موسسات خیریه و رهبران مذهبی قرار گرفته است که می گویند این اقدام غیرانسانی است.

لندن مدعی است که اخراج مهاجرانی که به طور غیرقانونی با عبور از کانال مانش با قایق های کوچک از اروپا وارد شده اند، از سفرهای خطرناک جلوگیری می کند و مدل کسب و کار شبکه های قاچاق انسان را در هم می شکند.

بریتانیا برای اجرای طرح اخراج پناهجویان به رواندا ۱۲۰ میلیون پوند (۱۴۴ میلیون دلار) به عنوان بخشی از بودجه صندوقی به نام "صندوق تحول اقتصادی و ادغام" داده است، ضمن اینکه هزینه های عملیاتی را جداگانه پرداخت می کند.

بر اساس یادداشت تفاهم بین دو کشور، رواندا متعهد به پذیرش پناهجویان از بریتانیا است. این یک برنامه پنج ساله است که هر دو طرف امکان تمدیدش را دارند.طبق این موافقت نامه، دولت بریتانیا می تواند همه کسانی را که از اول ژانویه یعنی از آغاز سال میلادی جاری به طور غیرقانونی وارد کشورش شده اند، راهی رواندا کند.

در همین حال؛ سخنگوی وزارت امور خارجه‌ ایران اخراج اجباری پناهجویان از بریتانیا به رواندا را شرم تاریخی برای این کشور خواند و گفت: اعزام این افراد به کشورهای ثالث رویه‌ای خطرناک است که باقیمانده رژیم بین‌المللی حفاظت از پناهجویان را هم از بین خواهد برد.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه سه شنبه به اخراج اجباری پناهجویان از بریتانیا به رواندا و اخبار منتشر شده در خصوص ایرانی بودن تابعیت برخی از این‌ پناهجویان واکنش نشان داد و گفت: آنچه که در حال وقوع است یک شرم تاریخی برای بریتانیا و همه آنهایی است که تمامی همت و توان خود را معطوف به پوشاندن و تطهیر سابقه استعماری‌شان کرده‌اند.125