ایران پرس - حملات تروریستی در کابل و کشتار غیر نظامیان به دلیل کوتاهی و بی کفایتی مقامات ، خشم مردم افغانستان را برانگیخته است .

«ژک فولوروو» در مقاله ای در روزنامه فرانسوی «لوموند» نوشت:

مرکز شهر «کابل» پایتخت افغانستان، بار دیگر، برای سومین بار طی یک هفته، روز شنبه (27 ژانویه)، صحنه انفجاری مرگبار در روز شنبه (۲۷ ژانویه) بود.

انفجار خونین روز شنبه یک هفته پس از حمله به هتل بین المللی «اینترکانتیننتال» افغانستان روی داد. 

طبق گزارش وزارت بهداشت، حداقل 95  نفر در اثر این حمله انتحاری کشته و 158 نفر زخمی شده اند.

گفتنی است، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان، در بیانیه ای در شبکه پیام رسان «واتس آپ»، اعلام کرد، مسئولیت این حمله تروریستی را طالبان برعهده گرفته‌ است.

بر اساس اخبار خبرگزاری‌ها، فرد مهاجم با استفاده از یک آمبولانس از کنترل‌های مرزی مرکز شهر کابل عبور و در یکی از نقاط پر رفت و آمد این شهر، آمبولانس را منفجر کرده است.

بسیاری از نمایندگی‌های اتحادیه اروپا و همچنین اداره پیشین وزارت کشور افغانستان و شماری از سفارتخانه‌ها از جمله هند و سوئد و ادارات و مراکز دولتی در نزدیکی محل انفجار واقع هستند.

امروز در افغانستان هیچ منطقه ای برای مهاجمان غیر قابل دسترس نیست.

شخص بمب گذار در مرحله نخست، پس از عبور از اولین ایستگاه بازرسی در خیابان «شهرارا» که به وزارت کشور و دیگر نهادهای دولتی و سفارتخانه ها ختم می شد ، مسیر خود را به سوی بیمارستان جمهوریت، به منظور جلوگیری از جلب توجه نیروهای پلیس ، منحرف کرد.  

راننده آمبولانس بمبگذاری شده پس از خروج از محوطه پارکینگ بیمارستان به دومین ایست بازرسی نزدیک شد و در محاصره نیروهای پلیس قرار گرفت.

به این ترتیب انفجار مهیبی شهر، ساختمانها و خیابانهای مجاور را لرزاند. به دنبال این انفجار خونین ، خیابان «چیکن استریت»، نیز که در میان جهانگردان به عنوان مرکز تجارت و فروش عتیقه جات شهرت دارد، ویران شده است .

نمایندگی اتحادیه اروپا که در کمتر از صد متری محل وقوع انفجار قرار دارد ، بلافاصله کارمندان خود را به منطقه ای امن منتقل کرد.

یکی از نمایندگان اتحادیه اروپا، کابل را به عنوان شهری در بهت و حیرت به دلیل خشونت های مکرر توصیف کرد.

اکثر سازمان های خارجی و سفارتخانه ها در کابل ضمن هشدار فراوان،  کارمندان خود را، این روزها، از تردد در داخل شهر منع کرده اند.

گفتنی است، محله های بسیار نزدیک به شورای عالی صلح (HCP)، بر اثر حملات تروریستی طالبان آسیب فراوانی دیده است.

شورای عالی صلح افغانستان (HCP) که در مهرماه 1389 شروع به کار کرد ، وظیفه مذاکره با جنبش های شورشی افغان را بر عهده دارد.   

یگانه دستاورد این شورا در این سالها، توافقنامه صلح با حزب اسلامی به رهبری «گلبدین حکمتیار» بوده است .

قربانیان این انفجار تروریستی عمدتا غیرنظامیان در سنین مختلف هستند.

مراکز درمانی در این شهر بلا فاصله توسط  شمار زخمی ها اشباع شد.

به دلیل کثرت شمار زخمیان این فاجعه تروریستی، یک سازمان غیر دولتی فوریت های پزشکی ایتالیا مجهز به جراحان متخصص مجبور شد، زخمی های با جراحت کمتر را به مراکز درمانی دیگر منتقل کند.

انفجار 27 ژانویه، پس از حمله تروریستی به هتل بین المللی اینترکانتیننتال (20 ژانویه)، خشم مردم را به دلیل عدم توانایی مقامات برای جلوگیری از ادامه کشتار غیر نظامیان  بر انگیخت. 

در این میان رسانه ها تنها بخش کوچکی از اعتراضات مردمی را علیه سیاستمداران افغان منعکس کردند. 

وزارت داخله افغانستان به منظور مقابله با جنبش اعتراضی مردم اطمینان داد ، «چهار مظنون» متهم به خونین ترین انفجار تروریستی سال 2017 دستگیر شده اند.

انفجار یک کامیون بمبگذاری شده در منطقه دیپلماتیک در 31 می 2017 ، 150 کشته  و بیش از 400 زخمی بر جای گذاشت .

عدم صلاحیت و کوتاهی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی افغانستان، چند ساعت پس از وقوع انفجار توسط برخی از نمایندگان مجلس فاش شد. 

«سفی الله هاشمی» سناتور افغان در واکنش به  ضعف و کوتاهی دولت در قبال کشتار غیر نظامیان اعلام کرد، مردم افغانستان تا چه زمانی باید تاوان بی کفایتی مقامات این کشور را بپردازند؟

«محسن احمدی»، عضو شورای ولایتی منطقه کابل، نیز به نوبه خود ضمن ابراز نگرانی از ادامه وضعیت موجود تصریح کرد، دولت کنونی بیش از هر چیز دیگر درگیر مبارزات سیاسی داخلی و تامین منافع شخصی خود از طریق مردم افغانستان است.

احمدی افزود:در واقع، امروز مقامات عالی رتبه سیاسی افغانستان سرگرم رقابت و آماده شدن در انتخابات ریاست جمهوری 2019 هستند.

در حال حاضر، حکومت در افغانستان به دلیل رقابت و شکاف سیاسی میان «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور پشتون و «عبدالله عبدالله»، رئیس اجرایی تاجیک تبار حکومت وحدت ملی و یکی از اعضای جماعت اسلامی، به دو سو کشیده می شود.

این در حالیست که رئیس جمهور و رئیس اجرایی متعهد و مکلف به کار مشترک با روحیه همکاری با همدیگر می باشند.

چنین وضعیتی از زمان تشکیل دولت وحدت ملی در سال 2014 به دلیل عدم توافق میان دو نامزد رقیب در انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده است . 

به گفته یک دیپلمات غربی در کابل، چنین وضعیتی  با وجود تلاش رییس جمهور و رقبایش برای ممانعت از بازگشت طالبان به قدرت، وخیم تر خواهد شد .

«عطا محمد نور»، رئیس اجرایی جمعیت اسلامی و والی مستعفی بلخ و یکی از مخالفان دولت، روز شنبه خطاب به «اشرف غنی» گفت، اگر من در مسند ریاست بودم ، روسای سرویس های اطلاعاتی و شورای ملی امنیت را از کار برکنار و محاکمه می کردم. 

«تادامیچی یاما موتو»، رییس دفتر سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان، ضمن ابراز نگرانی از استفاده طالبان و دیگر گروههای تروریستی از آمبولانسها و دیگر تجهیزات امداد رسانی اعلام کرد،  این نقض آشکار حقوق بشر از سوی طالبان است که در هر مکان و زمانی با قوانین بین المللی مغایرت دارد.

ایالات متحده آمریکا حملات تروریستی روز شنبه (27 ژانویه ) در کابل را محکوم  کرد.

واشنگتن بدون نام بردن از یک کشور به عنوان عامل اصلی عملیات تروریستی در افغانستان بطور غیر مستقیم به پاکستان اشاره کرد. 

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد، این اتحادیه در کنار مردم افغانستان برای دستیابی به صلح و امنیت تلاش خواهد کرد. 111/114

مترجم:حقانی

بیشتر بخوانید:

انفجار شدید در کابل با 95 کشته و 158 زخمی+ویدئو

اشرف غنی: باید به عنوان «نیروی متحد» با تروریسم مقابله کنیم+ ویدئو

تاکید حکمتیار بر پایان جنگ و درگیری در افغانستان