ایران پرس - رهبر کره شمالی روز یکشنبه دو روز قبل از دیدار برنامه ریزی شده با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، وارد سنگاپور شد.

هفته نامه لوپوئن در مطلبی در تارنمای خود نوشت، «کیم جونگ اون» رهبرکره شمالی، پس از ماه ها گمانه زنی، در نهایت روز یکشنبه 10 ژوئن وارد سنگاپور شد.

رهبر کره شمالی پس از ورود به سنگاپور با «لی هسین لونگ» نخست وزیر این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

نخست وزیرسنگاپور از تصمیم «شجاعانه و قابل تحسین» برای سازماندهی این نشست استقبال کرد.

البته نتیجه نشست رهبر کره شمالی با رئیس جمهوری امریکا نیز چندان قطعی نیست، نشستی که پس از دهه ها بی اعتمادی و تنش میان پیونگ یانگ و واشنگتن، روز سه شنبه 12 ژوئن برگزار می شود.

زرادخانه هسته ای کره شمالی که عامل سال ها تحریم سازمان ملل متحد علیه این کشور بوده است، محور اصلی مذاکرات میان سران کره شمالی و آمریکا خواهد بود.

رویکرد و تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در نشست گروه هفت در کانادا، پرسش ها و تردید هایی را درباره استراتژی دیپلماتیک این میلیاردر آمریکایی و توانایی وی درهدایت گفت و گوهای بین المللی، ایجاد کرده است.

جهان ناظر بر اوضاع سنگاپور است

جدای عکس هایی از سران کره شمالی و آمریکا که در نشریات در کنار یکدیگر قرار داده شده اند، حضور آنها در کنار هم به ویژه پس از چندین بار تنش لفظی، همچنان غیرقابل تصور است و حالا دنیا نظاره گر رویدادهای سنگاپور است.

کره شمالی از خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره استقبال کرد و همین رویکرد به مطرح شدن خواسته های دیگری منجر شد.

واشنگتن خلع سلاح هسته ای کامل، قابل تایید وغیرقابل بازگشت کره شمالی را خواستار شده است.

خلع سلاح هسته ای کره شمالی همراه با روندی «گام به گام» امکان پذیر است

به عقیده «مایکل اوهانلون» از موسسه «بروکینگز» در واشنگتن، تنها مسیر واقع گرایانه روندی « گام به گام» است که قطعا با گذر زمان همراه خواهد بود.

نخستین نتیجه ممکن این نشست که توسط واشنگتن مطرح شده است، دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ است.

جنگ سال های 1950 تا 1953 با ترک مخاصمه پایان یافت نه با یک معاهده صلح و کره جنوبی و شمالی به لحاظ تکنیکی همچنان در جنگ هستند.

«دونالد ترامپ» قبل از ترک کانادا باردیگر نسبت به دیدار با رهبر کره شمالی ابراز خوش بینی کرده و افزود:

"احساس می کنم کیم جونگ اون قصد دارد اقداماتی جدی انجام دهد و این دیدار فرصتی منحصر به فرد است."

کیم جون اون رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا

رئیس جمهوری آمریکا پنج شنبه گذشته همچنین اعلام کرد، اگر نشست سنگاپور به خوبی پیش رود احتمالا رهبر کره شمالی را به کاخ سفید دعوت خواهد کرد.

«مایک پمپئو» وزیر امورخارجه آمریکا که تاکنون دوبار با رهبر کره شمالی دیدار و گفت و گو کرده است با اتخاذ رویکردی محافظه کارانه گفت:

"برخورداری از آینده ای بهتر برای کره شمالی ممکن است."

«کریستوفر هیل» Christopher Hill دیپلمات کهنه کار آمریکایی و مذاکره کننده پیشین این کشور در پرونده کره شمالی در این زمینه می گوید:

"مردم از نشستی تاریخی حرف می زنند ولی نکته دارای اهمیت داشتن این ذهنیت است که هر یک از روسای جمهوری آمریکا اگر می خواستند قادر به سازماندهی این نشست بودند و برای تصمیم خود (چه سازماندهی چه عدم سازماندهی) دلایل خوبی داشتند."

مترجم: سارا رضایی

133/116

بیشتر بخوانید:

واکنش ترامپ به اعلام آمادگی کره شمالی برای مذاکره با امریکا

رزمایش هسته ای امریکا در آستانه مذاکره با کره شمالی/تحلیل