اسکات موریسون Scott Morrison که به دیدگاههای افراطی مشهور است، درآستانه انتخابات پارلمانی در برخی ایالتهای استرالیا اعلام کرد، سفارت این کشور را در اسرائیل به قدس منتقل خواهد کرد.
این تصمیم موریسون درپی اقدام چند ماه پیش آمریکا در انتقال سفارت این کشور از تلآویو به بیتالمقدس اعلام شده است.
این اقدام اسکات موریسون با مخالفت گروههای مختلف سیاسی و فعالان حقوق مدنی هوادار فلسطین در استرالیا روبهرو شده است.
«پنی وونگ» Penny Wong از نمایندگان حزب کارگر استرالیا، اقدام موریسون را حرکتی صرفا تبلیغاتی به منظور کسب آرا در انتخابات میان دورهای پارلمانی در این کشور اعلام کرد.
پیشتر بسیاری از گروهها و نهادهای مدنی فعال در استرالیا درباره قدرت گرفتن موریسون در استرالیا هشدار داده بودند.
تصمیم جنجالی نخست وزیر استرالیا درخصوص انتقال سفارت این کشور از تلآویو به بیت المقدس در راستای تبعیت از سیاستهای کاخ سفید در منطقه اتخاذ شده است.
همراهی با سیاستهای ماجراجویانه آمریکا در منطقه از سوی دولت استرالیا تنها به مسئله انتقال سفارت این کشور از تلآویو به بیت المقدس محدود نمیشود. در ماههای اخیر دولت استرالیا درچارچوب رویکردهای تنشزای دولت آمریکا در مواجهه راهبردی با چین وارد مناقشه در دریای چینجنوبی شده است.
سخنان اخیر وزیر دفاع استرالیا درخصوص برنامه این کشور برای اعزام ناو جنگی به دریای چین جنوبی، نشانهای جدی از ورود دولت کانبرا به تنش در این پهنه دریایی است.
به خصوص آنکه «کریستوفر پاین» Christopher Pyne وزیر دفاع استرالیا اذعان کرد، این کشور به عنوان همپیمان آمریکا، ناو جنگی خود را به این دریا، اعزام کرده است.
این برنامه وزارت دفاع استرالیا در شرایطی اعلام شد که این کشور پیش از آن به همراه بریتانیا، مالزی، سنگاپور و نیوزیلند رزمایش مشترکی در دریای چین جنوبی برگزار کرد که واکنش مقامات پکن را درپی داشت.
«ژوان زونگ زه» معاون رئیس پژوهشگاه ملی مسائل بینالمللی چین بدون اشاره به نام کشوری میگوید، با توجه به اینکه برخی کشورها که خود را برخوردار از حمایتهای کافی میدانند، احتمالا در ابعاد گستردهتری در دریای چینجنوبی به نقض حقوق چین دست میزنند که دولت پکن باید با آن مقابله قاطعانه کند.
تصمیم جدید نخست وزیر استرالیا برای انتقال سفارت این کشور به بیت المقدس فازجدیدی از برنامههای ماجراجویانه دولت کانبراست که میتواند تبعات منفی داخلی به دنبال داشته باشد.
با توجه به آنکه اجرایی شدن تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به بیت المقدس با مخالفت جهانی در سطح مردم و کشورهای مختلف روبهرو شد، بیشک برنامه مشابه دولت استرالیا در این زمینه میتواند مقامات کانبرا را با اعتراضهای گسترده داخلی و بینالمللی مواجه کند.
به خصوص آنکه مجمع عمومی سازمان ملل 21 دسامبر گذشته با 128 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 35 رأی ممتنع، قطعنامهای را در مخالفت با اقدام یکجانبه ترامپ در خصوص انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس تصویب کرد.
با توجه به نفرت جهانی از این اقدام دولت آمریکا حتی دربین بسیاری از کشورهای غربی، این پرسش مطرح است که تصمیم مشابه استرالیا برای انتقال سفارت خود به بیت المقدس جز مخدوش کردن موقعیت داخلی دولت این کشور در پیروی از سیاستهای ناکام و شکست خورده آمریکا چه منافعی را برای دولت استرالیا به دنبال دارد؟
باتوجه به انزوای جهانی آمریکا در زمینه انتقال سفارت خود به بیتالمقدس، کاخ سفید تلاش دارد با فشار بر همپیمانان خود از جمله استرالیا از طریق انجام اقدام مشابه واشنگتن، خود را از این انزوا خارج کند که هزینه ورود برخی دولتها به این مسئله، تضعیف شدید جایگاه خود در بین مردم کشورهایشان خواهد بود.
نویسنده: محمدرضا عسگری
117/120
بیشتر بخوانید:
دهقانی: انتقال سفارت آمریکا به قدس، مغایر قوانین بین المللی است
بازگرداندن سفارت پاراگوئه از قدس به تلآویو/ضربه سنگین به نتانیاهو
شکستهای مکرر در سیاست ترامپ درباره قدس/ تحلیل