شورای امنیت سازمان ملل،از دولت میانمار خواست تا با انجام تحقیقات در زمینه کاربرد خشونت علیه اقلیت مسلمان روهینگیایی، عاملان این جنایات را محاکمه کند.

به گزارش ایران پرس به نقل از رویترز، شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه از دولت میانمار خواست تا در زمینه اعمال خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی درایالت راخین این کشور تحقیقات شفافی انجام دهد و امکان دسترسی فوری کمکهای بشر دوستانه به این منطقه را فراهم کند.

در بیانیه شورای امنیت آمده است، اعضای شورای امنیت با توجه به اهمیت انجام تحقیقات شفاف در خصوص نقض حقوق بشر و خشونت ها، از دولت میانمار می خواهد تا بر مبنای احترام به حاکمیت قانون به تعهد خود در زمینه محاکمه عاملان خشونت از جمله خشونت و تجاوز جنسی و خشونت علیه کودکان عمل کند.

دولت میانمار، پس از سرکوب‌ مسلمانان روهینگیا در سال گذشته میلادی با انتقادهای شدید بین‌المللی مواجه شد.

سازمان ملل متحد بر اساس تحقیقات بدست آمده دولت میانمار را به پاکسازی‌نژادی در ایالت راخین محکوم کرده است موضوعی که ارتش میانمار با محکومیت زندان برای هفت نظامی این کشور به جرم کشتن مسلمانان بی دفاع روهینگیایی به نوعی به جنایات خود علیه مسلمانان در این کشور اذعان و تائید کرده است.

تحلیلگران سیاسی معتقدند، محاکمه نظامیان میانماری برای کاهش فشار جامعه جهانی بر دولت میانمار است.

سازمان های بین المللی حقوق بشری تاکنون تصاویر ماهواره ای زیادی را منتشر کردند که براساس آن، تاکنون صدها روستا و محل زندگی مسلمانان روهینگیایی از سوی نیروهای ارتش میانمار ویران شده است.

سازمان های حقوق بشری همچنین در گزارش های مختلف خود تجاوز و کشتار جمعی علیه مسلمانان روهینگیایی از جمله نوزادان و کودکان خردسال توسط نظامیان میانماری را تایید کردند و ازآن به عنوان جنایت علیه بشریت یاد کردند.

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل نیز در واکنش به وحشیگری های افراطیون بودایی علیه مسلمانان بی دفاع روهینگیایی افزود: مهم‌ترین نگرانی کنونی در خصوص میانمار، نقض شدید حقوق بشر در این کشور در جریان سرکوب مسلمانان در ایالت «راخین» است که سبب آوارگی بیش از 600 هزار نفر از  مسلمانان روهینگیا شد.

سرکوب‌ها در ایالت «راخین» مصداق بارز جنایت «نسل کشی» است که ضد مسلمانان روهینگیایی صورت می گیرد. بر اساس تحقیقات در خشونت‌های بین تاریخ 25 آگوست تا 25 سپتامبر2017 بیش از شش هزار و 700 مسلمان روهینگیا در میانمار کشته شدند که 730 کودک کمتر از پنج سال نیز جزو کشته شدگان هستند. 114/112

بیشتر بخوانید:

دیده‌بان حقوق بشر: جنایات علیه مسلمانان روهینگیایی وحشتناک است

درخواست اتحادیه اروپا برای بازگشت مسلمانان روهینگیایی به میانمار

درخواست کمک مسلمانان روهینگیایی از جامعه بین الملل