ایران پرس- پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «نور- یک» با موشک ماهوارهر‌بر «قاصد» به فضا و قرار گرفتن آن در مدار زمین، با واکنش سیاسی و تکراری آمریکا و برخی کشورهای اروپایی روبه‌رو شده است.

ماهواره «نور- یک» صبح روز چهارشنبه با موشک ماهواره‌بر سه مرحله‌ای قاصد از کویر مرکزی با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار 425 کیلومتری زمین قرار گرفت.

این موفقیت علمی نتیجه ممارست سال‌ها تلاش نخبگان ایرانی است که با اتکاء به دانش بومی، مرزی برای خود در فتح قله‌های علمی قائل نیستند.

دستیابی به همه ابعاد علمی پیش نیاز تقویت مولفه‌های قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی است.

توانمندی موشکی ایران، یکی از مولفه‌های مهم قدرت‌ساز است و استفاده از این قدرت برای دستیابی به دیگر ابعاد راهبردی تقویت کننده تواتمندی‌های ایران، منطقی و قانونی است.

حضور در فضا و پشتیبانی راهبردی از عملیات مختلف شناسایی و ارتباطی در حوزه‌های مختلف، بیش از پیش توسعه صنعت فضایی را ضروری جلوه می‌دهد.

در همین زمینه، سردار «علی جعفرآبادی» فرمانده فضایی نیروی هوا - فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه گفت: "ماهواره «نور-یک»، امکان پشتیبانی راهبردی در عملیات شناسایی و عملیات ارتباطی و ناوبری را به ایران مهیا می‌کند."

ارتباط از راه دور، شناسایی و پیش‌بینی تحولات آتی در حوزه‌های آب و هوا، بحران‌های اقلیمی و هدایت ماهواره‌ای در بخش ناوبری و آگاهی از تحولات پیرامونی، فقط نمونه‌ای از توجه به اهمیت توسعه صنعت فضایی است که برخی از این کار ویژه‌ها برای ماهواره «نور-یک» هم تعریف شده است.

مهمترین و نخستین ماموریت ماهواره بومی «نور-یک»، شناسایی و آگاهی از موقعیت پیرامونی ایران از فضاست.

با توجه به ماموریت ماهواره «نور-یک»، طرح مباحثی همچون نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و شکایت از ایران در شورای امنیت، مبنایی به‌جز رویکرد سیاسی ندارد.

اهداف موشکی ایران کاملا دفاعی و بازدارندگی است و آن نوع موشکی که صرفا ماهواره را در مدار زمین قرار می‌دهد هم جنبه نظامی ندارد و اساسا ایران موشکی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای نمی‌سازد.

این مهم پشتوانه مهم شرعی و قانونی دارد و بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی، ساخت سلاح هسته‌ای حرام است و در دکترین دفاعی ایران جایی ندارد.

در چنین شرایطی، قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد که پشتوانه حقوقی و سیاسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است، ایران را از فعالیت‌های صلح‌آمیز موشکی منع نمی‌کند.

در همین زمینه، «سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امورخارجه ایران پنجشنبه‌شب گفت: "هیچ قطعنامه‌ای ایران را از پرتاب ماهواره به فضا منع نمی‌کند و استناد آمریکا به قطعنامه 2231 شورای امنیت خلاف واقعیت است."

پیشرفت علمی در همه عرصه‌ها به‌ویژه در حوزه هوا - فضا حقی مشروع برای ایران است و هیاهو، فشار، تحریم و تهدید، در مسیر پیشرفت فضایی ایران خللی ایجاد نخواهد کرد، چرا که ماهواره نور- یک با اهداف صلح‌آمیز و درچارچوب سیاست دفاعی ایران در مدار زمین قرار گرفته است.

‌نویسنده: علی کرمی

133/116

بیشتر بخوانید:

ماهواره نور؛ قدرت ‌نمایی سپاه پاسداران در عرصه فضایی/ تحلیل

واکنش ترامپ به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره ایرانی «نور»

واکنش پنتاگون به قرار گیری ماهواره ایرانی در مدار زمین