ایران پرس: رزمایش‌های نظامی رژیم صهیونیستی در شرایطی روند افزایشی دارد که تحلیلگران بر این باور هستند این رزمایش‌ها بیان‌گر نگرانی‌های امنیتی اسرائیل از جانب محور مقاومت است و همچنین اهداف سیاسی را مد نظر دارد.

رژیم صهیونیستی اکتبر گذشته رزمایش نظامی 12 روز‌ه‌ای را در صحرای نگب (نقب) با مشارکت چندین کشور از جمله اعضای ناتو برگزار کرد که روز 28 اکتبر به پایان رسید. 

در این رزمایش حدود هزار سرباز و بیش از 60 جنگنده پیشرفته از شماری از کشورهای جهان شرکت داشتند.

با گذشت دو هفته از این رزمایش نظامی از چهارشنبه گذشته 10 نوامبر، نخستین رزمایش نظامی مشترک بین نیروهای دریایی ایالات متحده، اسرائیل و بحرین و امارات در دریای سرخ آغاز شد. این رزمایش نظامی - امنیتی، پنج روزه شامل آموزش دریانوردی با تمرکز بر تاکتیک‌های جست‌وجو و توقیف کشتی است.

مقامات اسرائیلی معتقد هستند که هدف اصلی برگزاری این رزمایش‌ها، تقویت توانمندی‌های نظامی برای مقابله با تهدیدهای احتمالی است. اسرائیل مهم‌ترین تهدید خود را از جانب جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های مقاومت می‌داند.

بنابراین، این رژیم مدعی است که این رزمایش‌ها را برای مقابله با تهدیدهای احتمالی محور مقاومت انجام می‌دهد.

«آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در این زمینه گفت: "ارتش اسرائیل برای رفع تهدیدها به کار خود ادامه خواهد داد و به هرگونه نقض حاکمیت خود، چه در نوار غزه یا شمال و چه از سوی نیروهای وابسته به ایران یا نیروهای فلسطینی، با قدرت پاسخ خواهد داد."

این ادعا در شرایطی برگزار می‌شود که محور مقاومت هیچگاه آغاز کننده حمله‌ای علیه رژیم صهیونیستی نبوده است. 

رزمایش‌های نظامی اسرائیل بیش از آنکه ماهیت بازدارنده داشته باشد، ماهیت واکنشی و سیاسی دارد:

ارتش جمهوری اسلامی ایران اخیراً رزمایش ذوالفقار 1400 و پیش از این نیز رزمایش فاتحان خیبر را برگزار کرد. به نظر می‌رسد رزمایش‌های اخیر اسرائیل، در واکنش به رزمایش‌های نظامی ارتش ایران باشد.

در همین راستا، روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به نقل از یک افسر اسرائیلی نوشت: "رزمایش مشترک با آمریکا، امارات و بحرین «با هدف ارسال پیام مستقیم به ایران که در حال نمایش قدرت در منطقه است»، انجام گرفته است."

نکته دیگر این است که اسرائیل سعی دارد از طریق رزمایش‌های مشترک نظامی با کشورهای عربی به خصوص امارات و بحرین، اهداف سیاسی خود را در قالب روند عادی‌سازی روابط پیگیری کند.

امارات و بحرین سپتامبر 2020 توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل را امضا کردند. در همین راستا، یک افسر اسرائیلی اعلام کرد: "رزمایش‌های مشترک بخشی از یک برنامه اقدام گسترده‌تر برای ایجاد مشارکت نه تنها با آمریکایی‌ها بلکه با سایر کشورهای طرف توافق ابراهیم با مسئولیت منطقه فرماندهی مرکزی ایالات متحده است."

بنابراین، نکته مهم این است که دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا هم در جهت تقویت فرایند عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم اسرائیل گام بر می‌دارد. 

به نظر می‌رسد عادی‌سازی روابط بیش از آنکه برای کشورهای عربی منفعت داشته باشد، برای اسرائیل به عنوان فرصتی در نظر گرفته شد تا کشورهای عربی را در نگرانی‌های امنیتی خود از جانب محور مقاومت سهیم کند.

در همین راستا، «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان پنجشنبه گذشته با بیان اینکه رزمایش‌‌های اسارئیل گویایی افزایش نگرانی‌های امنیتی این رژیم است، گفت: "در اراضی اشغالی، به قدرت و سخن و عقل راهبردی حزب‌الله و مقاومت اعتماد کامل دارند و بر همین اساس رفتار می‌کنند. اسرائیل از طریق عادی‌سازی چند کشور عربی تلاش می‌کند نفس بکشد."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117