در این بیانیه به شدیدترین وجه ممکن اقدام عمدی تجاوزکارانه اسرائیل را که نقض جدی حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و به از دست رفتن جان چهار نیروی نظامی ایرانی و یک غیرنظامی انجامید، محکوم شده است.
در بیانیه جنبش عدم تعهد تصریح شده که حمله اسرائیل به ایران اصول بنیادی حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد، بهویژه ماده ۲ بند ۴ آن را که بهصراحت استفاده از زور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی هر کشور را ممنوع میسازد، نقض کرده است.در این راستا، جنبش عدم تعهد، ضمن پاسخگو دانستن اسرائیل در قبال این تجاوز و پیامدهای آن که تهدیدی برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی به شمار میرود، حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای آسیبدیده را طبق حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل برای حفاظت از حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و مردم خود تأیید میکند.
جنبش عدم تعهد همچنین از شورای امنیت سازمان ملل میخواهد که مسئولیت خود را با محکومیت صریح این اقدام تجاوزکارانه و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار آن، به انجام برساند.
موضع گیری قاطع و صریح جنبش عدم تعهد در زمینه محکوم کردن تجاوز اسرائیل به ایران در پی عملیات موشکی وعده صادق 2 از جانب ایران را می توان مصداقی دیگر از انزوای روز افزون رژیم صهیونیستی و نیز شکل گیری اجماع جهانی علیه اقدامات غیر قانونی و جنایتکارانه این رژیم دانست. اهمیت بیانیه جنبش عدم تعهد در این باره در وهله نخست به دلیل شمار قابل توجه کشورهای عضو این جنبش یعنی 121 کشور و در مرحله بعد موضع گیری واحد این کشورها در محکوم نمودن اقدام اسرائیل است.
بلوک غرب به سرکردگی آمریکا از آغاز جنگ غزه در پی عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر موضع واحدی در حمایت از اسرائیل اتخاذ کرده و به خصوص آمریکا سیل تسلیحات و مهمات دقیق را روانه فلسطین اشغالی برای نسل کشی فلسطینی ها نموده و بیش از 19 میلیارد دلار فقط در یک سال اخیر به تل آویو کمک های تسلیحاتی نموده است. در عین حال آمریکا به عنوان متحد استراتژیک اسرائیل همواره با وتو قطعنامه ها به حمایت سیاسی از آن پرداخته است.
ایالات متحده در جریان حمله اخیر رژیم صهیونیستی به ایران ضمن دادن چراغ سبز به این رژیم در این زمینه ، به حمایت لجستیکی از این حمله با تدارک اطلاعاتی و نیز ارسال هواپیماهای سوخت رسان پرداخته و فضای هوایی عراق را نیز در اختیار هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران قرار داد.
اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در باره آگاهی از زمان و چگونگی حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران نیز نشان داد که این تهاجم نه فقط از چراغ سبز و حمایت کامل و همه جانبه سیاسی و نظامی واشنگتن برخوردار بود ، بلکه آمریکا با پشتیباتی از اسرائیل برای عملیات نظامی علیه غزه ، لبنان و احتمالا ایران خود عامل اصلی افزایش تنش ها و درگیری ها در منطقه غرب آسیا(خاورمیانه) است.
غربی ها به طور کلی به استثنای چند کشور مانند سوئیس در قبال حمله رژیم موضع گیری نکرده و به طور تلویحی آن را تایید کردند.برخی کشورها غربی نیز صرفا با انتشار بیانیه های خنثی خواهان خویشتن داری دو طرف یعنی ایران و رژیم صهیونیستی از گسترش درگیری ها شدند.
این در حالی است که بسیاری از کشورهای خاورمیانه و سایر نقاط جهان در بیانیه های جداگانه حمله اسرائیل به ایران را محکوم نمودند.این امر نشان می دهد که بخش قابل توجهی از جهان از ماهیت تجاوزکارانه و جنگ طلبانه اسرائیل و نقش منفی آن در ایجاد تنش و بی ثباتی و جنگ در منطقه آگاه بوده و آن را محکوم می کنند.بدین ترتیب باید گفت که قدرت نرم رژیم صهیونیستی با فرسایش فزاینده ای مواجه شده و به رغم تلاش واشنگتن برای ترسیم تصویری مثبت و موجه از این رژیم و معرفی آن به عنوان تنها دموکراسی در خاورمیانه اما تصویر جهانی از اسرائیل به عنوان موجودیتی جنگ طلب و متجاوز تثبیت شده است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112