دولت ترامپ به مداخله گری در امور داخلی بولیوی با هدف کنار زدن "اوو مورالس" رئیس جمهور این کشور پرداخته و این مساله واکنش دولتمردان بولیویایی را برانگیخته است.
در این راستا "خوان رامون کیتانا" وزیر امور ریاست جمهوری بولیوی، تلاش واشنگتن برای ایجاد اختلال و مداخله در انتخابات عمومی 20 اکتبر این کشور را محکوم کرد.
کیتانا گفت: برای بیش از 50 سال است که آمریکا بدنبال راههایی برای مداخله در فرآیند انتخابات های بولیوی است، زمانی که اوو مورالس برای اولین بار در انتخابات ریاست جمهوری بولیوی نامزد شد، سفیر وقت آمریکا با مداخله در امور داخلی کشور ما از مردم خواست به مورالس رای ندهند.
"اوو مورالس" رئیس جمهور کنونی بولیوی کارزار انتخاباتی خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری وکسب این سمت برای چهارمین بار آغاز کرده است.
مورالس که در نظرسنجی ها پیشتاز است، اخیرا در جمع هواداران خود عنوان کرد: چرا نباید پنج سال دیگر در سمت ریاست جمهوری حضور داشته باشم؟
باید برای تکمیل اقدامات بزرگ خود این راه را ادامه دهیم. ما احساس قدرت می کنیم و شما مردم به ما انرژی می دهید.
چنانچه مورالس در انتخابات ریاست جمهوری اکتبر 2019 پیروز شود، طولانیترین دوره ریاست جمهوری درتاریخ بولیوی را رقم میزند و از سال 2020 تا 2025 هم قدرت را در دست خواهد داشت.
این در حالی است که واشنگتن با هدف روی کار آوردن دولت مد نظر خود در برهه کنونی از کارزار انتخاباتی "ائتلاف جمعیت شهروندان" حمایت می کند.
این اقدام دولت ترامپ در راستای حمایت از سیاستمداران و جریان های راست گرا و غرب گرا در آمریکای لاتین صورت می گیرد.
مورالس ازسال 2006 که به قدرت رسید، بولیوی را در مسیر رشد اقتصادی قرار داده و این کشور سریع ترین رشد اقتصادی را تاکنون در آمریکای لاتین تجربه کرده است.
اوو مورالس اکنون با فشارهای فزاینده اپوزیسیون تحت حمایت آمریکا مواجه است.
با این حال وی به دلیل اقداماتش در زمینه انجام اصلاحات اقتصادی واجتماعی هنوز از محبوبیت زیادی نزد مردم بولیوی برخوردار است. مورالس با رویکردی ضد استعماری و ضد امپریالسیتی، میانگین رشد اقتصادی این کشور را به پنج درصد رسانده و صنایع مهم از جمله نفت و گاز را ملی کرده است.
بولیوی از فقیرترین کشورهای آمریکای لاتین محسوب می شود اما توانسته در نتیجه ملی شدن صنایع نفت و گاز به بالاترین رشد اقتصادی منطقه دست یابد.
رئیس جمهور بولیوی منتقد سرسخت سیاست های آمریکا محسوب می شود.
مورالس در اواخر ژوئیه 2016 دولت آمریکا را به ادامه تلاش برای سرنگونی دولت این کشور متهم کرده و ضمن انتقاد از اقدامات مداخله جویانه آمریکا در بولیوی گفت، با وجود اخراج سفیر آمریکا از لاپاز، واشنگتن همچنان به توطئه های خود علیه بولیوی ادامه می دهد.
مورالس بار دیگر در دسامبر 2018 آمریکا را به تلاش برای ممانعت از نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری به بهانه نگرانی درباره دموکراسی متهم کرد.
مورالس در توییتی نوشت: همانطور که در 2002 رخ داد آمریکا و سیاستمداران راستگرایش سعی دارند نامزدی مرا برای انتخابات به چالش بکشانند.
آنها مرا بن لادن یا طالبان مینامند و به قطع کمکهایشان تهدید می کنند. اکنون میگویند درباره دموکراسی نگرانند. بولیوی کشوری مستقل است و هیچ مداخله ای را نمیپذیرد.
به نظر می رسد به رغم تلاش های آشکارو پنهان دولت ترامپ برای جلوگیری از انتخاب مجدد مورالس، وی به احتمال زیاد در انتخابات ریاست جمهوری آتی پیروز گردد.
این خبری بد برای واشنگتن است که تصور می کند کارزار موفقی را در آمریکای لاتین برای کنار زدن سران چپگرا از جمله در ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا و بولیوی به پیش می برد.
135/118
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
بیشتر بخوانید:
آغاز مبارزات انتخاباتی "مورالس" / تحلیل
واکنش بولیوی به طرح آمریکا ضد ونزوئلا
بولیوی بدعهدی آمریکا در برجام را محکوم کرد