آمریکا از چین به عنوان یک رقیب اصلی و قدرت تجدید نظر طلب یاد کرده و بر مقابله با سیاست ها و اقدامات آن تاکید کرده است.
واشنگتن نه فقط قصد مصالحه با پکن را ندارد، بلکه خواهان جلوگیری از توسعه و برتری تکنولوژیکی چین است.
دولت ترامپ به بهانه های مختلف از جمله تهدیدات امنیتی، فشارهای فزاینده ای را به متحدان خود برای جلوگیری ازادامه فعالیت شرکت «هوآوی» غول مخابراتی چین در این کشورها وارد کرده است.
با این حال این خواسته آمریکا با مخالفتهای جدی در برخی از کشورها مواجه شده است.
در این راستا مقامات آلمانی تهدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر قطع همکاری اطلاعاتی با آلمان را در صورت کنار نگذاشتن شرکت چینی «هوآوی» از شبکه نسل پنجم موبایل در آلمان رد می کنند. جامعه اطلاعاتی آلمان معتقد است که وابستگی متقابل آمریکا و آلمان بیش از آن است که واشنگتن بتواند مبادله اطلاعاتی مهم بین دو کشور را به خطر اندازد.
به همین دلیل، مقامات اطلاعاتی آلمان هشدار دولت ترامپ درباره پایان دادن به همکاری های تبادل اطلاعات را یک ژست و خودنمایی سیاسی می دانند.
«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان تاکید کرده که امنیت یکی از اولویت های آلمان در تلاش برای توسعه نسل پنجم مخابرات است.
وی در برابر فشار آمریکا در زمینه توقف فعالیت هوآوی در آلمان مقاومت کرده است.
رویکرد برلین نشان دهنده دشواری دولت ترامپ در تلاش های خود برای جلوگیری از ورود شرکت چینی هوآوی به نسل پنجم مخابراتی در اروپا به علت اتهام جاسوسی به این شرکت چینی است.
آلمان از جمله متحدان اروپایی است که در برابر درخواست واشنگتن برای ممنوعیت ورود این شرکت به نسل پنجم تجهیزات مخابراتی موبایل مقاومت کرده و در مقابل تلاش کرده که تا موانع امنیتی را تقویت کند.
«ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در برلین ماه گذشته در نامه ای به دولت آلمان اعلام کرد : اگر تجهیزات ساخت شرکت هوآوی در شبکه نسل پنجم آلمان استفاده شود، آمریکا تبادل اطلاعاتی با آلمان را محدود خواهد کرد.
این دیدگاه سفیر آمریکا با حمایت واشنگتن مواجه شده است.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز این پیام را مورد تاکید قرار داده و مدعی شده که شرکت هوآوی تسهیل کننده جاسوسی توسط دولت چین است.
این در حالی است که مرکل در پاسخ به سوالی درباره نامه سفیر آمریکا، با انتقادی ملایم از دولت آمریکا گفت: ما استانداردهای خود را تعریف خواهیم کرد.
مقامات آمریکایی از بیان این مساله خودداری کردند که آیا سایر کشورها هم هشدارهای مشابهی دریافت کرده یا خواهند کرد.
واشنگتن از ماهها پیش از متحدان خود خواسته که مشارکت هوآوی و سایر شرکت های چینی در پروژه های مهم زیرساختهای ارتباطاتی را منع کنند. آمریکا مدعی است که شرکت های چینی اطلاعات خود را در اختیار دولت چین قرار خواهند داد، اما دولت آلمان گفته که هیچ نشانه ای از این مساله ندیده که شرکت هوآوی از تجهیزات مشتریان خود برای جاسوسی به نفع دولت چین استفاده کند.
استفاده از محصولات مخابراتی و ارتباطاتی این شرکت در سالهای اخیر نگرانیهایی امنیتی را در آمریکا برانگیخته و هر دو دولت اوباما و ترامپ از کشورهای اروپایی خواسته اند که استفاده از محصولات هوآوی را محدود کنند.
در حال حاضر شرکت هواوی از شرکتهای پیشرو در زمینه تکنولوژی ارتباطاتی و تلفن های همراه بوده و فعالیت آن گستره جهانی دارد.
از نگاه چینی ها، مهمترین دلیل مطرح شدن مساله جاسوسی هوآوی از سوی آمریکا، حفظ منافع شرکتهای رقیب آمریکایی و جلوگیری از نفوذ محصولات هوآوی در بازار داخلی آمریکا است.
محصولات شرکت هواوی نماد قدرت چینیها در بازارهای جهانی شناخته میشوند. 135/118
نویسنده : سيدرضا ميرطاهر
بیشتر بخوانید :
جنجال هواوی به آلمان رسید
شکایت شرکت چینی هواوی از آمریکا/ تحلیل