کشورهای عربی مخالفت قاطع خود را با کوچ دادن فلسطینیان از نوار غزه به کشورهای همسایه اعلام کردند.

چرا مهم است :

مناقشه اسرائیل و فلسطین یک نقطه کانونی در سیاست خاورمیانه است که بر روابط بین کشورهای مختلف منطقه و فراتر از آن تأثیر می گذارد. هر گونه تغییر قابل توجه در وضعیت موجود می تواند اثرات موجی بر ثبات منطقه ای، اتحادها و فرآیندهای صلح داشته باشد. ایده جابجایی فلسطینیان موضوعات حساس سیاسی مربوط به حاکمیت، تعیین سرنوشت و حق بازگشت پناهندگان را در بر می گیرد.

 

زمینه خبر:

اخیرا دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواستار جابجایی فلسطنیان ساکن غزه و اخراج آنها به کشورهای همسایه شده است. ترامپ در این باره گفت: اردن و مصر شماری از فلسطینیان ساکن غزه را خواهند پذیرفت. مصر و اردن از جمله کشورهایی هستند که سالانه کمک‌های مالی قابل توجهی از آمریکا دریافت می‌کنند و واشنگتن در نظر دارد از این ابزار برای اعمال فشار بر این دو کشور به منظور پذیرش فلسطینیان استفاده کند.

 

آنها چه می گویند:

وزرای امور خارجه و مقامات مصر، اردن، عربستان سعودی، قطر، تشکیلات خودگردان فلسطین و اتحادیه عرب بیانیه مشترکی در مورد پیشنهاد ارائه شده از سوی ترامپ  ارائه کردند. آنها انتقال فلسطینیان از سرزمین خود را «تحت هر شرایط و توجیهی» رد کردند و موضعی واحد در برابر درخواست ترامپ از مصر و اردن برای پذیرش ساکنان غزه ارائه کردند.

مقامات و وزرا گفتند که مشتاق همکاری با دولت ترامپ برای دستیابی به صلح عادلانه و جامع در خاورمیانه بر اساس راه حل دو کشوری هستند.

 

نکات عمیق:

 اخراج فلسطینی ها از سرزمین های مادری خود طرحی  است که هر کدام از کشورهای عربی هم مرز با فلسطین اگر در آن مشارکت داشته باشند باید با عواقب و پیامدهای تاریخی و جمعیتی آن مواجه شوند که این می تواند پیامدهایی را نه تنها برای آن بخش از غرب آسیا بلکه کل منطقه داشته باشد.

مصر درخواست ترامپ برای پذیرش اهالی غزه را رد کرد

303