افسران نظامی برزیل مخالفت خود را با انتقال سفارت این کشور به قدس، اعلام کردند.

به گزارش ایران پرس، "ژایر بولسونارو" رئیس جمهوری برزیل پایان ماه مارس به سرزمین‌های اشغالی سفر خواهد کرد، اما با توجه به مخالفت افسران نظامی حاضر در کابینه برزیل با وعده "بولسونارو" برای انتقال سفارت این کشور به قدس، اجرای این طرح و اعلام رسمی آن در سفر مذکور، ناممکن به نظر می رسد.

یک مقام دولت بولسونارو که خواسته نامش فاش نشود در این خصوص گفت: هیچ تصمیمی درباره انتقال سفارت برزیل به قدس گرفته نشده است.

این مقام برزیلی افزود، درباره انتقال سفارت، حرف‌هایی باید در این سفر زده شود، با این حال اعلام رسمی آن در این دیدار انجام نخواهد شد.

قرار است "ژایر بولسونارو"، رئیس جمهور برزیل از 23 مارس تا 2 آوریل به سرزمین‌های اشغالی سفر کند.

بولسونارو خود نیز که در تبلیغات انتخاباتی‌اش انتقال سفارت برزیل به قدس اشغالی را مطرح کرده بود، اکنون درعملی کردن این تصمیم مردد مانده و اخیرا هم عنوان کرد، نگران لطمه خوردن به روابط برزیل با کشورهای اسلامی است.

در چارچوب طرح «معامله‌قرن»، "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا 6 دسامبر2017 شهر اشغالی‌ قدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی اسرائیل معرفی کرد و از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس خبر داد. دولت آمریکا 14 ماه مه 2018 این تصمیم را عملی کرد.

بر اساس طرح آمریکایی «معامله‌قرن»، قدس شریف به رژیم صهیونیستی واگذار می‌شود؛ آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین تنها مالکیت اراضی باقی مانده کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواهد داشت. 

انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی در حالی صورت گرفت که مجمع عمومی سازمان ملل متحد، 21 دسامبر 2017  قطعنامه حمایت از قدس را با 128 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 35 رأی ممتنع به تصویب رسانده بود. براساس این قطعنامه، سازمان ملل متحد، قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت نخواهد شناخت.

شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جا داده، بخش لاینفک فلسطین و از مهم‌ترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می‌آید.

قدس از سال 1967 در اشغال اسرائیل است.

138/117

بیشتربخوانید:

هشدار اتحادیه عرب درباره انتقال سفارت برزیل به قدس

واکنش سازمان همکاری اسلامی به‌تصمیم برزیل ضد آرمان فلسطین