در این راستا صندوق بینالمللی پول با درخواست ونزوئلا، برای کمک پنج میلیارد دلاری به این کشور به منظور مبارزه با کرونا مخالفت کرد. صندوق بینالمللی پول دلیل این اقدام را به رسمیت شناخته نشدن دولت این کشور در جامعه بینالمللی عنوان کرده است.
سخنگوی صندوق بینالمللی پول گفت: «متاسفانه، نمیتوان به این درخواست جامه عمل پوشاند زیرا صندوق بینالمللی پول تنها با کشورهایی همکاری میکند که نزد جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته شده باشد و در برهه کنونی، هیچ گونه شفافیتی درباره به رسمیت شناخته شدن دولت حاکم بر ونزوئلا در جامعه جهانی وجود ندارد.»
ونزوئلا روز سه شنبه درخواست وام اضطراری از صندوق را برای مبارزه با کرونا را طرح کرده و "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور ونزوئلا از صندوق بین المللی پول خواسته بود تا برای مقابله با ویروس کرونا 5 میلیارد دلار به این کشور کمک مالی کند.
روابط ونزوئلا و صندوق بین المللی پول از زمان روی کار آمدن دولت چپ گرا در این کشور در سال 1999 همواره پرتنش بوده است. هوگو چاوز رئیس جمهوری فقید ونزوئلا در سال 2007 صندوق بین المللی پول را نهادی در خدمت منافع ایالات متحده نامید.
بهانه ادعایی صندوق بین المللی پول برای کمک نکردن به ونزوئلا بسیار عجیب و غیر عادی است. سخنگوی این نهاد مالی بین المللی مدعی شده که دولت ونزوئلا نزد جامعه جهانی به رسمیت شناخته نمی شود در حالی که این ادعا کاملا کذب و خلاف واقع است.
دولت کنونی ونزوئلا به ریاست جمهوری مادورو اکنون کرسی نمایندگی این کشور را در سازمان ملل متحد در اختیار دارد و به طور رسمی در این نهاد بین المللی به رسمیت شناخته شده است.
ظاهرا ادعای سخنگوی صندوق بین المللی پول مبتنی بر این است که شماری از کشورهای غربی از جمله آمریکا و متحدان آن در آمریکای لاتین "خوان گوایدو" سرکرده مخالفان دولت ونزوئلا را به رسمیت شناخته اند که در ژانویه 2019 خود را رئیس جمهوری ونزوئلا نامید؛ حال آن که این مساله نه فقط با مخالفت بسیاری از کشورهای جهان از جمله روسیه، چین، ایران و ترکیه مواجه شده، بلکه اساسا کرسی دولت کنونی ونزوئلا در سازمان ملل متحد به گوایدو واگذار نشده است لذا صندوق نمی تواند بر مبنای این ادعای باطل از اعطای کمک مالی به ونزوئلا آن هم برای بحران انسانی بزرگ یعنی مبارزه با ویروس کرونا شانه خالی کند.
به نظر می رسد صندوق بین المللی پول که مقر آن در واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا است و همواره دولت آمریکا در آن نفوذ زیادی دارد، همسو با خواست دولت ترامپ برای اعمال فشار هرچه بیشتر به دولت چپ گرای ونزوئلا این تصمیم را اتخاذ کرده است.
ظاهرا دولت ترامپ بر این تصور است که با خودداری از کمک مالی به کاراکاس برای مبارزه با کرونا و در نتیجه مبتلا شدن شمار زیادی از مردم ونزوئلا به این بیماری مرگبار، زمینه برای سقوط دولت مادورو فراهم می شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا رویکرد تلاش برای سرنگونی دولت چپگرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهور این کشور و روی کار آوردن دولتی هوادار آمریکا به ریاست خوان گوایدو سرکرده مخالفان را اتخاذ کرده است و در این روند از همه ابزارهای ممکن از جمله اعمال تحریم های گسترده و وارد کردن انواع فشارها از جمله مانع تراشی در اعطای کمک های بشردوستانه به ونزوئلا استفاده می کند.118