ایران پرس- «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در راستای سیاست حمایت گرایی اقتصادی، با افزایش تعرفهها بر مواد و کالاهای وارداتی به آمریکا، عملا وارد جنگ تجاری با بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان شده است.

در اواسط سال 2018 توافقی موقت بین اتحادیه اروپا و آمریکا در زمینه تعرفه های تجاری حاصل شد، اما با تهدیدات جدید ترامپ، اکنون اتحادیه اروپا در آستانه جنگ تجاری با آمریکا قرار گرفته است.

به رغم آتش بسی که در جنگ تجاری بین اتحادیه اروپا و آمریکا در اواسط سال 2018 با سفر ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا به واشنگتن و پس از مذاکرات مفصل وی با ترامپ برقرار شد، رییس جمهوری جنجالی آمریکا هیچ گاه از تهدید اروپایی‌ها به اعمال تعرفه‌های جدید بر کالاهای وارداتی از اروپا به ویژه خودرو و قطعات آن دست برنداشته است.

در آخرین موضع گیری در این زمینه‌، ترامپ روز پنج‌شنبه 14 مارس به تهدید اتحادیه اروپا پرداخته و گفت‌: اروپایی‌ها باید با واشنگتن وارد مذاکره تجاری شوند، چراکه در غیر این صورت آمریکا اقداماتی انجام می‌دهد که اروپا را با تبعات شدید اقتصادی مواجه می‌کند.

این مساله واکنش پارلمان اروپا را در پی داشته است.در این راستا ، پارلمان اروپا با ۲۲۳ رأی مخالف در برابر ۱۹۸ رأی موافق، برگزاری مذاکرات تجاری جدید میان اتحادیه اروپا و آمریکا را رد کرد.

«سسیلیا مالمستروم» کمیسر امور تجاری اتحادیه اروپا پیش از این رأی‌گیری در برابر نمایندگان پارلمان اروپا مذاکرات تجاری با آمریکا را با توجه به تنش‌های موجود ضروری ارزیابی کرده بود.

مالمستروم اعتقاد دارد که گستردگی مناسبات تجاری با آمریکا برای هر دو طرف امتیازاتی دارد. به‌گفته وی اتحادیه اروپا می‌تواند صادرات خود را تا ۹ درصد افزایش دهد که معادل ۲۶ میلیارد یورو است. با این حال اتحادیه اروپا بر اقدامات متقابل در صورت آغاز جنگ تجاری از سوی آمریکا تاکید کرده است .

مالمستروم پیش‌تر ضمن تأکید بر لزوم مذاکرات با آمریکا درباره تعرفه‌های گمرکی، گفته بود: اگر رئیس جمهور آمریکا تصمیم خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های گمرکی بالا بر صنعت خودروی اروپا را عملی کند، اتحادیه اروپا هم مذاکرات با واشنگتن را متوقف کرده و به اقدامات متقابل روی خواهد آورد.

در این صورت کمیسیون اروپا به‌ سرعت لیستی از تولیدات آمریکایی را منتشر می‌کند که اتحادیه اروپا در باره آنها تعرفه‌های گمرکی بالایی را اعمال می‌کند. این اقدام از حمایت کامل همه کشورهای اتحادیه اروپا برخوردار است.

تجربه گذشته نشان می دهد که ترامپ فردی به شدت غیرقابل اعتماد است و به راحتی از زیر بار تعهدات و قول هایی که به طرف های خارجی داده، شانه خالی می کند.

رئیس‌جمهور آمریکا تاکنون چند بار از اتحادیه اروپا خواسته برای پایان دادن به کسری تجاری آمریکا با این اتحادیه، با واشنگتن وارد مذاکره شود. واشنگتن تهدید کرده که در صورت ادامه وضعیت فعلی، از ورود برخی از کالاهای اروپایی از جمله خودروهای آلمانی جلوگیری کرده یا بر واردات آن‌ها تعرفه‌های سنگین اعمال می‌کند.

طبق بررسی های انجام شده، هزاران شغل درزمینه خودروسازی آمریکا درصورت تصویب تعرفه‌های گمرکی بالا بر واردات خودرو و قطعات خودرو، در معرض خطر قرار می گیرند.

اروپایی ها معتقدند که تعرفه های گمرکی بالا بر خودروهای صادراتی به آمریکا هیچ توجیهی ندارد و موجب زیان‌های هنگفت برای هر دو سوی اقیانوس اطلس خواهد شد.

همین مساله هشدارهای شدیدی از جانب اتحادیه اروپا را به دنبال داشته است.

«دونالد توسک» رییس شورای اروپا چندی قبل ضمن هشدار جدی درباره بروز جنگ تجاری تمام عیار میان آمریکا و اتحادیه اروپا تاکید کرد: اتحادیه اروپا با توجه به سیاست های مخرب ترامپ باید خود را برای بدترین سناریوها آماده کند.

نگاهی به سابقه ترامپ نشان می دهد که وی حتی با گرفتن امتیازات قابل توجه از حریف نه فقط راضی نمی‌شود، بلکه خواهان امتیازات جدیدی می شود. لذا در صورت برگزاری مذاکرات تجاری جدید بین اتحادیه اروپا و آمریکا ، بروکسل امید چندانی به نتیجه آن ندارد.

نویسنده سید رضا میرطاهر

141/118

بیشتر بخوانید:

مخالفت اتحادیه اروپا با خواسته گازی آمریکا؛ تقابل دیگری بین دو سوی اقیانوس اطلس/تحلیل

گزارش: شوک ترامپ به اروپا ...