این نشست به ریاست مشترک "هلگا اشمید" معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و "مجید تخت روانچی" معاون وزیر امور خارجه ایران برگزار شد.
ایران و اتحادیه اروپا نخستین نشست دوجانبه را ماه فوریه گذشته در تهران برگزار کردند.
اتحادیه اروپا چهارشنبه شب بیانیه ای در پایان این نشست منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است در نشست بروکسل روابط ایران و اتحادیه اروپا در برخی زمینه ها از جمله تجارت، انرژی، محیط زیست، مهاجرت، آموزش، فرهنگ، مطالعات علمی و حمل و نقل بررسی شد.
بر اساس این بیانیه دو طرف همچنین درباره مسائل منطقه به خصوص اوضاع سوریه، عراق، یمن، لبنان و افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.
مقامات ایران و اتحادیه اروپا رایزنی ها و گفتگوی هایی را نیز درباره موضوع حقوق بشر انجام دادند.
هلگا اشمید و تخت روانچی نشست جداگانه ای نیز با حضور نمایندگانی از بانک مرکزی ایران و کمیسر اروپا برای بررسی مسایل اقتصادی، مالی و بانکی برگزار کردند.
این نشست درحالی برگزار شد که نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا و پیروزی دونالد ترامپ خیلی ها ازجمله اتحادیه اروپا را غافلگیرکرد.
با توجه به اظهارات تبلیغاتی که ترامپ پیشتر در باره برجام مطرح کرده بود؛ برخی محافل سیاسی اکنون به طرح این پرسش پرداخته اند که آیا باید منتظر تغییراتی در سیاست های امریکا در قبال توافق برجام بود.
"فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گفتگوهای ایران و اتحادیه اروپا بعد از برجام را با حساسیت ویژه ای دنبال کرده است در گفتگویی با شبکه سی ان ان ، دید گاه خود را به عنوان مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تبیین کرد.
موگرینی تاکید کرد: توافق هسته ای ایران، توافقی دوجانبه بین ایران و آمریکا نیست، این توافقی چندجانبه است که من شخصا در آن مسئولیتی مستقیم داشتم و هنوز هم ریاست کمیسیون مشترکی را که ناظر بر اجرای توافق است، بر عهده دارم و باید اجرای آن را از جانب همه طرف های درگیر تضمین نمایم.
از سوی دیگر توافق ایران در قالب قطعنامه ی شورای امنیت در سازمان ملل تصویب شده و در حقیقت بیش از یک قطعنامه در این زمینه صادر شده است.
لذا مسئله ای دوجانبه یا یک جانبه نیست بلکه توافقی چندجانبه است که در چارچوب سازمان ملل قرار دارد.
همکاری جامع ایران و اتحادیه اروپا بعد از برجام هدفی دست یافتنی است اما با چالش هایی نیز مواجه است.
بدیهی است افزایش تعاملات اتحادیه اروپا با ایران الزماتی دارد که از جمله آنها مستقل وشفاف بودن رفتارهای طرف های مقابل در اجرای برجام است.
شفافیت درقبال تعهدات بر شکل گیری روابط در سایر موضوعات و مسایل منطقه ای نیز تأثیرگذار خواهد بود.
"فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر نیز در مذاکراتش با مقام های ایران به همین نکته اشاره کرده و گفته بود، اتحادیه اروپا متعهد به اجرای تعهدات برجام و مصمم به گسترش همکاریها با ایران در راستای تأمین منافع مشترک است.
گزارش جدید "یوکیاآامانو" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره ایران نیز که روز چهارشنبه منتشر و برای مطالعه در اختیار اعضای شورای حکام قرارگرفت، حاکی از پایبند بودن ایران به توافقات هسته ای است.
این گزارش بار دیگر تایید می کند که فعالیت های هسته ای ایران در زمینه های مختلف ازجمله غنی سازی، تحقیق و توسعه، باز طراحی راکتورآب سنگین اراک و تولید آب سنگین در چارچوب برجام ادامه دارد.
بدیهی است تحقق اهداف و منافع مشترک به همکاری متوازن در عرصههای مختلف بستگی دارد.
روابط ایران واتحادیه اروپا نیز از این اصل مستثنی نیست.
البته امریکا موافق این همگرایی نیست و به بهانههای ساختگی، سعی کرده است مانع شکل گیری روابط تاثیر گذار بین ایران و اتحادیه اروپا شود، اما اروپا نمی تواند برای همیشه به گروگان سیاست ها و خواسته های یک جانبه آمریکا تبدیل شود.