پل لنگرود، پلی قدیمی است از آجر و ساروج که تاریخ ساختش را به زمان حکام کیایی گیلان منسوب می دانند.

 بر کرانه ساحل دریای خزر، شهری زیبا سالهاست زیستن مردمان خود را در موج های آبی می جوید که ماهیانش سفره مردمان این شهر را می آرایند و بازارهایش را رونق می بخشند.

 به دور از هیاهوی شهر و شلوغی بازارها، ماوای کبوتران شهر گوشه دنج امامزاده ای است که در میان بال و پرزدنشان مردمان شهر به نذر به این کبوتران دانه ای می پاشند و به نیاز از امامزاده حاجتی می طلبند. 

رودی که از میانه شهر لنگرود می گذر و پرندگان در کنارش به آرامش می رسند، نام شهر را بر خود گرفته و رودخانه لنگرود نام دارد.

رود لنگرود، روزگاری مسیر ارتباطی قایق های بزرگ و کوچک تجاری با دیگر شهرها و روستاهای اطراف بوده و برای ارتباط مردمان دو سوی رود، راهی بلند بالا این ارتباط را میسر کرده که نماد شهر لنگرود است و محل عبورعابرانی است که در حین عبور از آب،  در پناه جان پناهها، دمی می آسایند و از زیبایی های آب و پیرامونش بهره ها می برند.

این راه قدیمی پلی است از آجر و ساروج که تاریخ ساختش را به زمان حکام کیایی گیلان منسوب می دانند. زیرا بر اساس اطلاعات کتاب تاریخ خانی تا سال 912 هجری قمری در شهر لنگرود، فقط پلی چوبی موجود بوده است و در کتاب دارالمرز ولایت گیلان نوشته رابینو هم ساخت این پل را دوران صفویه ذکر نموده است.

این پل قدیمی را پل خشتی لنگرود گویند که در گویش گیلکی لنگرودی به آن خشته پل و خشته پورد هم گویند که از یک سطح میانی و دو بخش جانبی شیب دار تشکیل شده که از دو طرف به جرزهای قطور تکیه داده اند.

پل لنگرود به طول 37 متر و بلندای 10 متر و عرض 4.65 سانتیمتر گذرگاه سنگفرش شده اش توسط قلوه سنگ های رودخانه ای، راه هموار عابران از فراز یکی از زیباترین طاق ها در معماری ایرانی اند.

این پل دارای دو دهانه با طاق جناغی نسبتاً کند و دو فرورفتگی در پیشانی و در فاصله بین دو قوس است که هر یک از قوس ها در سمت بیرونی دارای یک نوار آجرکاری به عرض 12 سانتیمتراند و در کناره قوس ها نیز آجر چینی خاصی انجام شده که حاشیه ای به عرض 60 سانتیمتر را بوجود آورده است که در مجموع حالت تزئینی و برجسته به پل داده اند.

بر روی پایه میانی این پل دوموج شکن یا سیل برگردان در دو طرف پل برای کاستن از فشار آب در ایام افزایش سطح آب تعبیه شده است که یک دهانه کوچک بین پایه میانی پل و یک طاق نمای جناغی بر بالای آن دیده می شود.

پل خشتی لنگرود در استان گیلان شهرلنگرود و بر رودخانه لنگرود همچنان قدیمی ترین بنا و سنبل تاریخی این شهر است.