سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، خطر درگیری مستقیم بین مسکو و ناتو وجود دارد، اما روسیه در پی حل مشکلات به شیوه‌های دیپلماتیک است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ماریا زاخارووا» روز چهارشنبه با اشاره به دخالت ناتو در بحران اوکراین گفت، واکنش ناتو مبنی بر اینکه ائتلاف به طور نظامی در اوضاع اوکراین مداخله نخواهد کرد نشان می‌دهد که آنها هنوز عقل سلیم دارند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه نیز اعلام کرد، مسکو امروز آماده انجام دور جدید مذاکره با کی‌یف است.

پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: "می‌توانیم این را پیش‌بینی کنیم که آیا مذاکره‌کننده‌های اوکراینی حضور پیدا می‌کنند یا خیر اما بگذارید امیدوار باشیم که این اتفاق رخ می‌دهد. مذاکره‌کنندگان ما در آنجا آماده خواهند بود."

سخنگوی کاخ کرملین همچنین خاطرنشان کرد، مسکو باید پاسخی سخت، فکرشده و روشن به تحریم‌های غربی‌ها علیه اقتصاد روسیه تدارک ببیند.

پسکوف همچنین درباره متوقف شدن پروژه مشترکی گازی با اروپا موسوم به «نورد استریم 2» از سوی آلمانی‌ها در واکنش به تحولات اوکراین گفت، زیرساخت‌های این پروژه همچنان برای اجرایی شدن آن فراهم است.

آمریکا و اروپا در پاسخ به عملیات نظامی روسیه در اوکراین تا کنون چندین بسته تحریمی علیه این کشور اعمال کرده‌اند. این تحریمها علاوه بر بخشهای مالی و بانکی روسیه، ممنوعیت حضور ورزشکاران روس در میادین بین‌المللی و المپیک را شامل می‌شود. علاوه بر این کشورهای غربی پرواز شرکت های هواپیمایی روسیه به این کشورها را ممنوع کرده‌اند.

دور اول گفت‌وگوهای مسکو و کی‌یف روز دوشنبه در بلاروس انجام گرفت، اما دستاوردی در پی نداشت.

معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد، پذیرفته شدن اوکراین در اتحادیه اروپا تبعات مخربی برای بروکسل خواهد داشت.

از سوی دیگر، «الکساندر گروشکو» معاون وزیر خارجه روسیه، روز چهارشنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی روسیه24 اعلام کرد: عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا از نظر من غیرقابل تصور است، زیرا این اتحادیه معیارها و استانداردهای خود را دارد که اوکراین فاقد آن است.

گروشکو با اشاره به استانداردهای قضایی اتحادیه اروپا، افزود: اوکراین دارای مشکلات بزرگ در عرصه قضایی و حوزه های دیگر است، در حالی که کشورهای لهستان و مجارستان میلیاردها دلار بخاطر عدم تطابق سیستم قضایی آنها با نظام اتحادیه اروپا جریمه شده اند.

معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد: عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا برای این اتحادیه عواقب خطرناک خواهد داشت.

پارلمان اروپا شامگاه گذشته (سه شنبه) با 637 رای مثبت، 13 رای مخالف و 26 رای ممتنع درخواست اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا را پذیرفت.

گفته می شود، این پذیرفتن تنها به منزله آغاز روند بررسی عضویت اوکراین است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه صبح پنجشنبه (5 اسفند) در پاسخ به درخواست کمک نظامی سران جمهوری های خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین، دستور عملیات ویژه نظامی در منطقه دونباس را صادر کرد.

روسیه بر این باور است، اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های 2014 و 2015 برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.

117