ایران پرس: سرانجام بعد از هفته ها کشمکش سیاسی و حقوقی در امریکا، اعضای الکترال کالج به جو بایدن، نامزد حزب دموکرات به عنوان رییس جمهوری بعدی این کشور رای دادند.

در رای گیری که روز دوشنبه 14 دسامبر در پایتخت ایالت های مختلف امریکا برگزار شد، 306 عضو الکترال کالج از مجموع 538 عضو، به بایدن رای دادند و 232 عضو دیگر نیز دونالد ترامپ، رییس جمهوری کنونی و نامزد حزب جمهوریخواه را برگزیدند. با این تصمیم، بایدن چهل و ششمین رییس جمهوری امریکا خواهد بود. 

با این حال، دونالد ترامپ همچنان از نتیجه انتخابات و پذیرش شکست خودداری می کند. رییس جمهوری امریکا در چند توئیت پس از تائید بایدن از سوی اعضای الکترال کالج، بار دیگر بر متقلبانه بودن انتخابات نوامبر گذشته تاکید کرد و از جمهوریخواهان کنگره خواست نتیجه انتخابات را تغییر دهند. اما از آنجا که مجلس نمایندگان امریکا در کنترل دموکرات ها است، ابطال آرای اعضای الکترال کالج از سوی کنگره تقریبا غیرممکن به نظر می رسد. حتی برخی از جمهوریخواهان نیز از رویکرد ترامپ در زیر سوال بردن صحت و سلامت انتخابات ریاست جمهوری خشمگین هستند. 

پل میچل Paul Mitchell، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان در زمان اعلام کناره گیری از این حزب در اعتراض به مواضع اتتخاباتی ترامپ و سران حزب جمهوریخواه، گفت: غیرقابل قبول است که نامزدهای سیاسی، با سیستم انتخاباتی ما طوری برخورد کنند که انگار ما یک کشور جهان سومی هستیم و به بی اعتمادی دامن بزنند.

درحال حاضر اصلی ترین سوال در فضای سیاسی کنونی امریکا، این است که رییس جمهوری کنونی این کشور و سران حزب جمهوریخواه در نهایت، پیروزی بایدن را تائید خواهند کرد یا خیر.

البته حتی بدون پذیرش شکست از سوی ترامپ و سران حزب جمهوریخواه، بایدن در روز بیستم ژانویه 2021 ریاست جمهوری خود را آغاز خواهد کرد. با این حال، اگر تنش های انتخاباتی تا بعد از آغاز به کار بایدن ادامه یابد، دولت بعدی امریکا برای غلبه بر بحران های عمیق این کشور با موانع بسیار زیادی مواجه خواهد شد. 

در حال حاضر امریکا در گیر سه بحران بزرگ شامل ، بحران سلامت ناشی از شیوع ویروس کرونا، بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا و نهایتا بحران هویت ناشی از خشونت پلیس علیه رنگین پوستان است.

کرونا در امریکا تاکنون بیش از 16 میلیون امریکایی را مبتلا و 300 هزار تن را به کام مرگ فرستاده است. خسارات اقتصادی کرونا به مردم امریکا نیز بی سابقه است تا جایی که چند ده  میلیون امریکایی شغل خود را از دست داده اند و معیشت آنان به ادامه کمک های مالی دولت بستگی دارد.

این در حالی است که ادامه اختلافات انتخاباتی میان جمهوریخواهان و دموکرات ها، توان دولت بعدی امریکا برای اجرای برخی از فوری ترین برنامه ها از جمله واکسیناسیون 100 میلیون امریکایی طی 100 روز آینده و تخصیص بودجه های دولت برای استمرار بیمه های بیکاری و احیای اقتصاد کرونا زده امریکا را کاهش می دهد. ضمن این که طی هفته های آینده، سنا باید درباره چند صد مقام بلندپایه دولت بعدی امریکا از جمله تمامی وزرای این کشور تصمیم گیری نماید. 

این وضعیت موجب شده است تا اطمینان به برقراری آرامش سیاسی در هفته ها و ماه ها پس از انتخابات در امریکا کاهش یابد و جامعه همچنان در تب و تاب و التهاب باقی بماند؛ موضعی که می تواند بر مشکلات و بحران های کنونی بیفزاید و شرایط امریکا را از آنچه کنون در آن بسر می برد، وخیم تر کند.

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

112

بیشتر بخوانید:

بایدن: 306 رای الکترال شکست تلاش‌های بسیار افراطی برای لغو نتایج انتخابات است

پایان ترامپیسم/ بایدن در کالج الکترال هم پیروز شد

ترامپ: بایدن رییس جمهوری نامشروع خواهد بود