مصاحبه خودکار پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه های انگلیس که به لحاظ کاهش زمان و صرفه جویی مالی در اغلب دانشگاه های انگلیس رایج شده به لحاظ سوء استفاده از هوش مصنوعی به معضلی برای دانشگاه های انگلیس مبدل شده است.

چرا مهم است:

سوءاستفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به پذیرش دانشجویان غیرمستحق منجر شود و در نتیجه، اعتبار دانشگاه‌ها و کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار دهد.

زمینه خبر:

با افزایش تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های انگلیس، بسیاری از این دانشگاه‌ها به استفاده از مصاحبه‌های خودکار روی آورده‌اند تا زمان و هزینه‌های پذیرش را کاهش دهند. اما ظهور تکنولوژی "دیپ فیک" که امکان جعل صدا و تصویر را فراهم می‌کند، این روند را به چالش کشیده است.

نکات مهم:

  • "دیپ فیک"، جعل صدا و تصویر شخص با استفاده از هوش مصنوعی و ایجاد فیلم به ظاهر واقعی از شخص است.
  • نشریه گاردین در این باره نوشته، دانشجویان خارجی ممکن است با استفاده از هوش مصنوعی، با جعل صدا و تصویر خود، در مصاحبه های خودکار دانشگاه های انگلیس شرکت کنند و پذیرفته شوند.
  • شماری از دانشگاه های انگلیس، از نرم افزار "انرولی" ( Enroly) استفاده می کنند که در اجرای مصاحبه های آن، نیازی به حضور مسوولان پذیرش نیست و اکنون مشاهده می شود شماری از دانشجویان خارجی، با "دیپ فیک" توانسته اند با تصحیح گویش خود یا استفاده از پاسخ فردی مطلع، به پرسش ها پاسخ دهند و در دانشگاه های این کشور پذیرفته شوند.
  • روزنامه گاردین نوشت استفاده از "جعل عمیق و ماهرانه" تاکنون در دانشگاه های انگلیس اندک بوده و فقط 30 دانشجوی متقاضی تحصیل در دانشگاه های انگلیس، از میان حدود 20 هزار درخواست پذیرش در سال جاری، از "دیپ فیک" استفاده کرده اند و کشف شده است اما نگرانی ها از استفاده بیشتر از این "کلاهبرداری " رو به افزایش است.

نکات عمیق‌تر:

دانشگاه های انگلیس، برای پیشگیری از شرکت دانشجویانی که با "دیپ فیک" در مصاحبه ها حاضر می شوند از اقداماتی همچون نرم افزارهای تشخیص چهره و تطابق با گذرنامه متقاضی تحصیل استفاده اما اعتراف می کنند این روش ها کافی نیست.

/114