اظهارات "نیکلاس مادورو" در حالی است که ادامه بحران سیاسی، شرایط را در ونزوئلا پیچیده کرده است.
"خوان گوایدو" رهبر مخالفان و رئیس جمهور خود خوانده ونزوئلا طی روزهای اخیر بر تلاش های خود برای تصاحب قدرت در ونزوئلا افزوده است.
دعوت از مردم برای برگزاری تظاهرات عمومی در مخالفت با مادورو، رایزنی با برخی مقام های نظامی ونزوئلا، تلاش برای وارد کردن کمک های بشردوستانه به ونزوئلا برای به چالش کشیدن مادورو و ادامه تلاش برای جلب حمایت کشورهای خارجی از جمله اقدامات گوایدو در این زمینه است.
اما علیرغم همه تلاش ها وی نتوانسته است دولت مادورو را سرنگون سازد.
ادامه حمایت های مردمی از مادورو همچنین همراهی نیروهای نظامی ونزوئلا از جمله دلایل شکست گوایدو بوده است. به طوری که وی 28 ژانویه در گفت وگو با گاردین با متهم کردن مادورو به فریب کاری در انتخابات ریاست جمهوری ماه مه 2018 و غصب قدرت اذعان کرد: هرچند جنبش او از سوی کشورهای خارجی مورد حمایت قرار گرفته اما برای کنار زدن مادورو به حمایت ارتش این کشور نیاز دارد.
این در حالی است که حمایت های خارجی و خط ونشان های آمریکا برای مادورو نیز کارساز نبوده است.
مقامات واشنگتن در حالی تلاش ها برای برکناری مادورو و سرنگونی دولت چپگرای وی را دنبال می کنند که سیاست های مداخله جویانه آمریکا در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین یادآور دوران استبداد و اسارت این کشورها است از این رو بسیاری از کشورهای این قاره همچنان مخالف سیاست های کاخ سفید هستند.
"گابریل هتلند" کارشناس مسائل آمریکای لاتین 28 ژانویه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی گفت: باور این موضوع که آمریکا می گوید می خواهد برای مردم ونزوئلا رفاه ایجاد کند بسیار دشوار است. رنج مردم ونزوئلا به خاطر اقدامات دولت مادرور نیست بلکه در هجده ماه اخیر تحریم های آمریکا ضد ونزوئلا تاثیر قابل توجهی بردرآمد و منابع دولت ونزوئلا برای خدمت رسانی به مردم عادی این کشور داشته است.
در چنین شرایطی به نظر می رسد مخالفان دو راه پیش رو دارند : یا اصرار بر خواسته های غیرقانونی خود و نادیده گرفتن نتایج انتخابات 2018 که به ریاست جمهوری قانونی مادورو انجامیده که در این صورت باید منتظر افزایش مشکلات و تنش های سیاسی و اقتصادی وحتی احتمال جنگ بود.
راه دوم اینکه مخالفان با درک واقعیت های تاریخی- سیاسی ونزوئلا و نفرت مردم این کشور از هرگونه توسل به قدرت های خارجی استعمارگر به ویژه آمریکا برای کسب قدرت، خواسته های خود را در چارچوب قانون و با احترام به حاکمیت ملی دنبال نمایند و به جای توسل به قدرت های بیگانه از ظرفیت های موجود به ویژه گفت و گوی ملی برای رفع تنش و اعلام خواسته های خود استفاده کنند.
در هر حال ادامه بحران کنونی و توسل به حمایت های واشنگتن و متحدانش راهی جز افزایش تنش، ناامنی و وخیم شدن شرایط اقتصادی و سیاسی ونزوئلا به دنبال نخواهد داشت.
نویسنده: دینیاریان
117/118
بیشتر بخوانید:
رژه ارتش ونزوئلا در حمایت از مادورو
گوایدو: برای کنار زدن مادورو به حمایت ارتش نیاز است
مادورو: رهبر مخالفان قانون اساسی را نقض کرده است