به گزارش ایران پرس، پس از آنکه «خوان گوایدو» Juan Guaido رئیس برکنار شده کنگره ملی ونزوئلا، خود را رئیس جمهور موقت این کشور خواند، مردم این کشور با برگزاری راهپیمایی در خیابان های کاراکاس، حمایت خود را از «نیکلاس مادورو»، رئیس جمهوری ونزوئلا نشان دادند.
تظاهرکنندگان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «گوایدو غاصب». برخی از آنها نیز پیراهن هایی با عکس «هوگو چاوز» رئیس جمهوری فقید ونزوئلا بر تن کرده بودند.
مخالفان وابسته به آمریکا در ونزوئلا روز چهارشنبه با فراخوان «خوان گوایدو» Juan Guaido رئیس برکنار شده کنگره ملی ونزوئلا به خیابانها ریختند.
گزارش شبکههای اجتماعی حاکی است که در ناآرامی های کاراکاس و دیگر شهرهای ونزوئلا 16 تن کشته شدهاند.
ناآرامیها در ونزوئلا در پی آن آغاز شد که گوایدو به عنوان رهبر مخالفان دولت ونزوئلا بی توجه به روند انتخابات و با حمایت رسمی مقامات وشنگتن، خود را رئیس جمهوری این کشور معرفی کرد.
دولت آمریکا در حمایت از گوایدو و در موضعی مداخله جویانه اعلام کرده است که نیکلاس مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمی شناسد.
مادورو چندی پیش درجمع خبرنگاران فاش کرد، «جان بولتون» مشاور امنیتی ملی آمریکا مدیریت طرحی را برای ایجاد هرج و مرج در ونزوئلا و سرنگون کردن دولت این کشور برعهده گرفته است.
برخی کشورهای منطقه از جمله کانادا، برزیل، کلمبیا، پاراگوئه، شیلی و آرژانتین نیز از گوایدو اعلام حمایت کردند، ولی مکزیک، بولیوی، کوبا، مکزیک، ترکیه، چین و روسیه، دولت مادورو را قانونی دانستند.
«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد: ایران در مقابل هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی ونزوئلا و یا هر اقدام نامشروع و غیرقانونی هم چون تلاش برای کودتا و اقدامات ضد مردمی، از دولت و ملت این کشور حمایت میکند.
از کشورهای اروپایی، دولت فرانسه به تحولات ونزوئلا واکنش نشان داد و دفتر ریاست جمهوری این کشور اعلام کرد که وضعیت را به دقت زیر نظر گرفته است.
وزیران امور خارجه اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، پرتغال و هلند هم با صدور بیانیه ای مشترک از «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواستند در تصمیم گیری درباره ایجاد «گروه تماس بین المللی» در ونزوئلا تسریع کند.
موگرینی نیز بدون توجه به انتخابات اخیر ونزوئلا و پیروزی قاطع نیکلاس مادورو در آن گفت اتحادیه اروپا فرایندی فوری را خواهان است که به گفته وی به انتخابات آزاد و معتبر منتهی شود و با نظم قانون اساسی منطبق باشد.
این در حالی است که سخنگوی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از بازیگران سیاسی در ونزوئلا خواسته است تا دور از خشونت، پای میز مذاکره بنشینند.
مادورو در ماههای گذشته با تشدید فشارهای خارجی به ویژه آمریکا مواجه شده است.
وی ابتدای ماه ژانویه کنونی، برای شش سال دوم ریاست جمهوری خود سوگند یاد کرد. با وجود این مخالفان وابسته به آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری اخیر ونزوئلا را که به پیروزی مادورو انجامید، به رسمیت نمیشناسند.
اخیرا نیز 27 عضو گارد ملی ونزوئلا در پی طرحریزی کودتا علیه دولت این کشور، بازداشت شدند.
141/118
بیشتر بخوانید:
قاسمی: دخالت های آمریکا در امور ونزوئلا نامشروع است
گزارش: ماجرای کودتای نافرجام در ونزوئلا