ایران پرس: پلیس پایتخت فرانسه مراسم مشعل گردانی توسط جنبش راست افراطی «پاریس پراید» را در روز شنبه، غیرقانونی و تهدید بزرگی برای نظم همگانی اعلام کرد.

هم چنین قراراست چند راهپیمایی با حضور معترضان جلیقه زرد، پیش از انتشار طرح های دولت برای تغییرات در قانون بازنشستگی، برگزار شود. جنبش جلیقه زردها که واکنش ریشه ای و عمیقی به افزایش بهای سوخت در ۲۰۱۸ به شمار می رود، اعلام کرده که قصد دارد برای ادامه کارزار عدالت بیشتر اجتماعی دوباره راهی خیابان ها شود.

افزایش بهای مواد غذایی و سوخت، متراکم شدن بیماران بستری در مراکز درمانی و کمبود داروهای پرمصرف، منجر به درخواست هایی برای ازسرگیری فعالیت جلیقه زردها شده که جنبشی عمدتا روستایی و محلی، بدون سازمان ملی سراسری یا رهبری مشخص است.

مساله مهمی که در زمینه اعتراضات در پاریس پایتخت فرانسه مطرح است مخالفت آشکار پلیس فرانسه به عنوان نیروی حافظ نظم با راهپیمایی جنبش راست گرای افراطی «پاریس پراید» به دلیل تهدید واقعی آن برای نظم عمومی است.

این در حالی است که فرانسه در کنار سایر کشورهای غربی بارها به محکوم کردن برخورد با اغتشاشات اخیر در ایران پرداخته و خواهان تداوم ناآرامی هایی بودندکه خسارات زیادی را متوجه اقتصاد و اجتماع ایران کرده بود. این مساله بار دیگر رویکرد دوگانه غرب در قبال مسائل مهمی مانند تروریسم و حقوق بشر را به نمایش گذاشته است.

در اروپا و آمریکا در حالی که آشوبگری و اغتشاشات جرم تلقی می‌شود، سرکوب اغتشاشگران نیز از حمایت کامل دولت‌ها ی غربی از جمله فرانسه برخوردار است. اما طی چند ماه اخیر و به دنبال بروز اغتشاشات در ایران ، سران و مقامات غربی از جمله فرانسوی در برخوردی کاملاً متناقض به صورت تمام قد از اغتشاشات حمایت کرده‌ و با صدور بیانیه‌هایی خواستار عدم مقابله با اغتشاشات شدند.. آنها حتی پلیس ایران را در حمایت از آشوبگران تحریم کردند.

بروز اغتشاشات اخیر در ایران به بهانه مرگ مهسا امینی، موجب شد تا غربی ها از جمله فرانسه از آن به مثابه فرصتی برای مداخله در امور داخلی ایران و نیز تحریک هر چه بیشتر آشوب ها استفاده نمایند.

اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن مانند فرانسه نیز موضع مداخله جویانه ای دراین زمینه اتخاذ کرده و بر این گمان باطل بودند که این مساله فرصتی بی همتایی  را برای تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده است.

لذا کشورهای اروپایی از جمله فرانسه در کنار آمریکا، رسانه‌های آنان و نیز رسانه‌های فارسی معاند مورد حمایت غرب، با شعار دروغین پشتیبانی از ملت ایران، در حمایت از اغتشاشگران و برهم زنندگان امنیت ملت سنگ تمام گذاشتند.

علاوه بر مواضع مداخله جویانه امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در امور داخلی ایران که البته با واکنش تند تهران مواجه شده ، پارلمان فرانسه نیز موضعی مداخله گرانه اتخاذ کرد.

قانونگذاران مجمع ملی فرانسه  در اواخر نوامبر 2022 با نقض قوانین بین المللی درزمینه لزوم عدم مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل، قطعنامه غیرالزام‌آوری را علیه ایران تصویب کردند که در آن از کشور‌های اروپایی خواسته شده بود تا فشار‌ها علیه ایران را افزایش دهند و جمهوری اسلامی ایران را به انجام وعده‌های بین المللی در زمینه انجام تحقیقات در مورد مرگ مهسا امینی مجبور کنند.

در این قطعنامه که با ۱۴۹ رای موافق و بدون هیچ مخالفتی به تصویب رسید، پارلمان فرانسه ضمن محکوم کردن آنچه که «سرکوب مخالفان توسط نیرو‌های امنیتی» عنوان کرده، اقدامات ایران علیه اغتشاشگران را «نقض غیرقابل قبول آزادی بیان» خوانده است.

 «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز از آغاز اغتشاشات اخیر در ایران، همواره با اتخاذ مواضعی مداخله جویانه، سعی در تحریک افکارعمومی علیه ایران داشته وحتی با دستاویز قرار دادن بروز ناآرامی ها در ایران احتمال دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای را «شکننده» توصیف کرده بود.

ادعاهای مکرون درحالی مطرح شد که وی در راستای به اصطلاح رسمیت بخشیدن و وجهه دادن به تازگی با چهره های معاند ضدایرانی که برخی از آنها خواهان اقدامات تروریستی در داخل ایران بودند دیدار کرده بود. هم چنین اقدام مداخله جویانه پارلمان فرانسه در امور داخلی ایران در حالی صورت گرفت که فرانسه مدعی حقوق بشر با وضعیت فاجعه باری در این زمینه در داخل این کشور مواجه است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

 112