«اسکات موریسون»، مدعی شد نبود تساهل سبب قویتر شدن کشور نمیشود. در تظاهرات اخیر در خیابان «کیلدا بیچ» ملبورن، علاوه بر معترضان به روند ورود مهاجران به استرالیا، طرفداران این روند نیز حضور داشتند.
استرالیا یکی از کشورهای مهاجرپذیر در جهان است اما در سالهای اخیر سیاستهای ضد مهاجرتی را اتخاذ کرده و با مهاجران غیر قانونی که از طریق دریا میخواهند وارد استرالیا شوند به شدت برخورد میکند، به گونهای که پس از بازداشت، آنان را به بازداشتگاههایی در خارج از استرالیا و در جزیره بسیار دور افتاده همچون پاپواگینه نو زندانی میکند.
«الیسون بتیسون» ELISON BETISON کارشناس مسائل بینالملل معتقد است: «سیاستهای دولت استرالیا در تقابل با قانون بینالمللی و غیرانسانی است. ادامه مخالفت دولت استرالیا با قوانین بین المللی مهاجرتی غیر قانونی و شرمآوراست و نباید در برابر آن سکوت کرد.»
در مورد پذیرش مهاجرین در استرالیا دو دیدگاه وجود دارد طرفداران این روند معتقدند این کشور با حضور مهاجران به کشور مهم منطقه تبدیل شده است و همچنان باید این مسیر را ادامه دهد. درمقابل مخالفان مهاجرپذیری در استرالیا براین اعتقادند با توجه به نگرانی از افزایش روند بیکاری و انباشت جمعیت در شهرهای بزرگ، پذیرش مهاجران میتواند به یکی از چالشهای مهم برای مردم این کشور تبدیل شود که راستگرایان افراطی آنرا دنبال میکنند.
حدود نیمی از جمعیت 25 میلیونی استرالیا یا متولد کشورهای دیگر و یا دستکم یکی از والدین آنها در سایر کشورها متولد شدهاند. به همین دلیل روند مهاجرت به استرالیا از سوی آشنایان و یا اقوام و دوستان کسانی که به ساکنان این کشور تبدیل شدهاند همچنان ادامه دارد و از دیدگاه آنان دولت استرالیا نمیتواند این روند را متوقف نماید.
این بدان معناست که ساکنان اصلی استرالیا مدعی هستند که مهاجرین بهخصوص مهاجرین افریقایی با خود خشونت را به آن کشور وارد میکنند و در همان حال موجب نگرانی در مورد آینده فرزندان ساکنان اصلی استرالیا از جمله در بخش اشتغال و رفاه عمومی میشوند.
این در حالی است که مساله مهاجران برای احزاب در استرالیا به مسالهای مهم و چالش برانگیز تبدیل شده است و اتخاذ سیاستهای سختگیرانه در این ارتباط میتواند بر ارای آنان تاثیر منفی بگذارد.
به همین دلیل بهرغم سختگیری دولتهای استرالیا در مورد مهاجرینی که از دریا میکوشند وارد این کشور شوند در مورد سایر مهاجران موضع معتدل و نرمتری را اتخاذ مینماید.
به همین دلیل به رغم انکه «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا دارای دیدگاههای ضد مهاجرتی است اما با درخواست راستگرایان افراطی مبنی بر بستن درهای ورود مهاجرین به استرالیا نیز مخالف است و آنرا موجب تضعیف موقعیت و شرایط همه جانبه این کشور میداند.
با این حال، برخورد خشن و غیر انسانی استرالیا با مهاجران بازداشتی باعث شده است تا وجهه این کشور را در محافل منطقهای و جهانی تخریب نماید. موضوعی که بارها با واکنش منفی و مخالفت جدی سازمان ملل و نهادهای مردمی روبرو شده است.
«فرانسوا کریپو» FERANSVA CRIPO گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد دربارهٔ وضعیت مهاجران در استرالیا که سایت خبری ایران پرس آنرا منتشر کرد، گفت: «سیاستهای استرالیا برای بازداشت اجباری مهاجران خارج از ساحل استرالیا غیر قانونی است و این کشور یک رویکرد تنبیهی را در برابر مهاجرانی که با قایق وارد حریم آبی استرالیا میشوند اعمال کرده و صراحتا مرتکب نقض حقوق بشر شده است.» 118/120
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
درگیری مخالفان و موافقان مهاجرت در استرالیا