تداوم خشونت در سودان جنوبی به آوارگی شمار زیادی از اتباع این کشور منجر شده است.

اتباع سودان جنوبی همچنان به فرار به سوی کشورهای همسایه ادامه می دهند و در این میان اوگاندا به مقصد اصلی آوارگان تبدیل شده است.

روزانه در حدودا دو هزار تبعه سودان جنوبی وارد اردوگاه آوارگان بایدی بایدی Bidi Bidi در اوگاندا می شوند.

کودکان آواره سودان جنوبی

 

این اردوگاه در حال حاضر، دویست هزار آواره را در خود جای داده است و هفتاد و پنج درصد از آوارگان را زنان و افراد زیر هجده سال تشکیل می دهند.

 ادامه خشونت ها در سودان جنوبی و تبعات منفی آن برای  کشورهای همسایه، قابل تامل است. این کشور از دسامبر 2013 تاکنون در 3 ایالت نیل علیا، جونگلی و یونیتی شاهد درگیری مسلحانه بین طرفداران سالوا کر رییس جمهوری  و ریک ماچار معاون معزول او است.

با وجود امضای توافق صلح در اوت 2015 برای تشکیل دولت وحدت ملی، درگیری ها ادامه دارد. از زمان شروع جنگ داخلی  تاکنون ، ده ها هزار نفر از مردم سودان جنوبی کشته و بیش از دو میلیون نفر آواره شده اند. 

ناامنی غدایی نیز  چهار میلیون و 6000 هزار نفر از مردم  کشور را تهدید می کند. پیش از برگزاری همه پرسی استقلال سودان جنوبی، کارشناسان درباره وخیم تر شدن اوضاع  هشدار داده و گفته بودند، اهالی جنوب پس از جدایی متوجه خواهند شد که عدم توازن درتوسعه، به معضل جدیدی برای آنها تبدیل خواهد شد.

نا امنی غذایی در سودان جنوبی

 

اکنون آشکار شده است که تفکر جدایی طلبی برای رهایی از مشکلات، اشتباه است و برای کشورهای مجاور نیز تهدید محسوب می شود زیرا اکثر کشورهای همسایه سودان جنوبی، بافت قبیله ای دارند و گرایشهای جدایی طلبانه را دنبال خواهند کرد.

در حال حاضر، ناکارآمدی و وابستگی رئیس جمهوری سودان جنوبی به قدرت های بزرگ، اختلافات قبیله ای، نهادینه نشدن مفهوم ملت – دولت، دو دستگی در ارتش، فقدان مدیریت و نبود فرهنگ صحیح برای همکاری میان قبایل، اصلی ترین دلایل ادامه منارعات در سودان جنوبی است.

البته  نقش مداخلات خارجی  را نیز نباید نادیده گرفت. قدرت های غربی و صهیونیست ها، نه تنها برای بهبود شرایط در سودان جنوبی تلاش نمی کنند بلکه سعی دارند ، بحران را به سایر مناطق گسترش دهند.

تجزیه کشورها و سپس استمرار بحران در مناطق تجزیه شده ، طرحی است که از سوی دولتمردان غربی در آفریقا دنبال می شود.

سودان، اتیوپی، کنیا و اوگاندا از بیم گسترش منازعات در منطقه و سرازیر شدن سیل آوارگان سودان جنوبی ، از خاتمه درگیری ها دراین کشور استقبال می کنند و این موضوع می تواند تا حدودی امیدوار کننده باشد.113/111

بیشتر بخوانید:

حمایت سودان از استقرار نیروهای آفریقایی در سودان جنوبی 

تاکید سودان بر پناه ندادن به مخالفان سودان جنوبی

ابراز نگرانی سودان از تداوم ورود آوارگان سودان جنوبی

 

کودکان آواره سودان جنوبی
نا امنی غذایی در سودان جنوبی