به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این گروه از مورخان روز جمعه با ارائه نتایج پژوهش خود اعلام کردند: «مقامات فرانسه در فاجعه نسلکشی اقلیت "توتسی" در رواندا در سال 1994 مسئولیت چشمگیری داشتند.
آنها همچنین نتایج پژوهش خود را به "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه رسانده و به وی اعلام کردند: «فرانسه چشمش را بر روی این جنایت بست.»
مکرون در سال 2019 این گروه را تشکیل و دستور داد تا به نقش دولت وقت فرانسه به ریاست "فرانسوا میتران" François Mitterrand در این جنایت بپردازد.
در نسل کشی سال 1994 رواندا که تاریک ترین فاجعه انسانی نیم قرن گذشته خوانده میشود، طی 100 روز نزدیک به یک میلیون انسان کشته شدند. این نسل کشی، به دنبال سقوط هواپیمای حامل "جووینال هابیاریمانا" (1) رئیس جمهوری وقت رواندا در نزدیکی کیگالی، پایتخت این کشور به وقوع پیوست.
قوم "هوتو" Hutu این عمل را به قوم "توتسی" Tutsi نسبت داد و این موضوع آغازگر درگیریهای شدید میان این دو قوم در منطقه "بیسه سرو" Bisesero شد.
بسیاری از سازمان های حقوق بشری، نظامیان فرانسوی را متهم کرده اند که عامدانه و آگاهانه در مداخله برای جلوگیری از این قتل عام تاخیر داشته اند.
ارتش فرانسه همواره ادعا داشته که فقط سه روز بعد از شروع کشتار در منطقه، به اوضاع مسلط شده بود.
رسانه ها اخیرا تصاویری ویدیویی را پخش کردند که این تصاویر از انفعال و تاخیر ارتش فرانسه در اعزام نیرو در جریان قتل عام منطقه بیسه سرو Bisesero در رواندا حکایت می کند.