تاروپود که گره می خورد، نقشی می آفریند از قدمت و اصالت هنر ایرانی. نقوش زیبا و نابی که به جای نشستن بر تابلوهای نقاشی بر جان تاروپودهای فرش جای می گیرد و چشم می نوازد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رسام عرب زاده، در سال 73 گالری فرش عرب زاده را تاسیس کرد. عرب زاده با آثار خود بافت پرتره، تصاویر بناهای تاریخی و طرحهای مینیاتوری را ترویج نمود.

رسام عرب‌زاده در ایران و سایر کشورها، به عنوان یکی از برجسته ترین و پرآوازه ترین طراحان فرش ایرانی شناخته می شود که در رشته های نقاشی، مینیاتور و مجسمه سازی نیز فعالیت داشت.

از نوآوری های او می‌توان به گره آویز (نوعی شیوه گره زدن در بافت فرش که در آن از چهار گره به جای یک گره استفاده می کنند) و استفاده از بافت دو نوع فرش با عناوین رجشمار توامان (فرشی با رجشمار بزرگتر داخل فرش دیگری با رجشمار کوچکتر) و نوع بافت توامان(قسمتی از دستبافته به صورت فرش و قسمتی دیگر به صورت گلیم بافته شود) اشاره کرد.

زنده یاد عرب زاده بنیان‌گذار اولین آموزشگاه هنری قالی بافی در تهران بود، او در آخرین سال‌های حیات خود با مشارکت شهرداری تهران موسسه‌ای به نام «بنیاد فرهنگی و هنری فرش رسام عرب زاده» را پی ریز کرد و 66 قطعه از دست بافته ‌های خود را نیز به پاس گذاران 66 سال از عمر خود به آن بنیاد اهدا کرد.

116