سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: انتظار ایران از شرکای اروپایی برجام، اتخاذ تصمیم ها و گام های عملی، موثر و مسئولانه در روند اجرایی شدن این توافق بین المللی است.

به گزارش ایران پرس، "سید عباس موسوی" امروز (دوشنبه) در واکنش به بیانیه اخیر سه کشور اروپایی در خصوص برجام گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران بیانیه ها و موضع گیری های طرف های اروپایی برجام را با دقت به لحاظ میزان انطباق با تعهدات این دولت ها با برجام و مصوبات كميسيون مشترک مورد بررسی قرار می دهد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد، تداوم اقدامات داوطلبانه مبتنی بر حسن نیت جمهوری اسلامی ایران مطابق با برجام ریشه در متقابل بودن حقوق و تکالیف پیش بینی شده در برجام دارد و چنین مسیری نباید به عنوان یک جاده یکطرفه تلقی شود. 

"سیدعباس موسوی" تصریح کرد، هرگونه انتظار از ایران برای بازگشت به شرایط قبل از 8 مه 2019 بدون اثبات اراده سیاسی جدی و توانایی عملی طرفهای اروپایی در ایجاد توازن در انجام تعهدات بر اساس برجام و منتفع شدن عملی ایران از آثار لغو تحریم ها به نحو پيش بيني شده در این توافق بین المللی یک انتظار غیرواقع بینانه و مغایر با اهداف، منطق و محتوای برجام است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: تا زمانی که طرف مقابل متعهد به برجام باشد ایران نیز به همان میزان متعهد می ماند.

سه کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای در حمایت از برجام بر پایبندی تروئیکای اروپایی به این توافق بین المللی  تاکید و درباره خطر فروپاشی آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

امروز دوشنبه نیز نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا با هدف جلوگیری از فروپاشی برجام در بروکسل برگزار می شود.

جمهوری اسلامی ایران 18 اردیبهشت (8 می 2019)، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق می‌کند. عبور از سطح غنی سازی 3.67 درصد و میزان اورانیوم غنی شده تعیین شده در برجام از جمله این موارد بودند.

جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر ادامه کاهش تعهدات برجامی خود تصریح کرده است این اقدامات  در صورتی که شرکای برجام، گام‌های لازم را برای ایفای تعهدات خود بردارند به سرعت قابل بازگشت هستند.

آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا ( 8 می 2018) از برجام وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تاکنون موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.

113/117
 
بیشتربخوانید: