30 سال پیش، در روز پنجم مرداد سال 1367 هجری شمسی، گروهک تروریستی منافقین که به ابزاری در دست صدام مبدل شده بود تلاش مذبوحانه ای را برای شکستن مقاومت مردم صورت داد که با تلفاتی سنگین و فهم این واقعیت که جایی در میان مردم ایران ندارد فرار را بر قرار ترجیح داد.  

به گزارش ایران پرس، پنج مرداد 1367 عملیات بزرگ «مرصاد» برای درهم کوبیدن عناصر گروهک تروریستی منافقین در غرب ایران، آغاز شد.

پس از هشت سال مقاومت جانانه مردم ایران برابر تجاوزات رژیم بعث عراق، جمهوری اسلامی ایران قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل (قطعنامه ای که پایان جنگ هشت ساله ایران و عراق را در پی داشت) در 26 تیر 1367 (17 جولای 1988) پذیرفت.

از سوم مرداد 1367، گروهک منافقین که نیروهای خود را در مرز ایران و عراق گردآوری کرده و توسط رژیم سابق عراق با سلاح های سنگین و نیمه سنگین مجهز شده بودند، تجاوز به خاک ایران را آغاز کرده بودند.

طرح عملیات گروهک منافقین بسیار ساده لوحانه و غیرواقع بینانه بود. سران منافقین تصور می کرد که نیروهای این گروهک بدون برخورد با مانع مهمی از جاده های اصلی کشور عبور خواهند کرد و در مدت کوتاهی به تهران خواهند رسید و پایتخت ایران را به تصرف درخواهند آورد.

در ساعتهای اولیه این عملیات موسوم به «فروغ جاویدان» که با خیال واهی تصرف تهران و براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز شده بود، نیروهای متجاوز با حمایت اولیه نیروی هوایی عراق، توانستند دو شهر مرزی سرپل ذهاب و اسلام آباد در استان کرمانشاه را اشغال کنند اما در حالی که خود را برای ورود به کرمانشاه آماده می کردند، در کمین رزمندگان و نیروهای مسلح ایران از جمله هوانیروز ارتش گرفتار شدند.

نیروهای نظامی ایران با همراهی نیروهای مردمی در «عملیات مرصاد» عناصر منافقین را در غرب ایران، محاصره کردند و این تروریست های مزدور و وابسته به بیگانه را درهم کوبیدند.

جاده منتهی به کرمانشاه در همان ساعات اولیه، انباشته از ادوات سوخته شد و عکس‏ العمل سریع نظامیان ایرانی، منافقین را به فراری مفتضحانه وادار ساخت و شکست سخت و تلفات سنگینی به آنها وارد کرد.

در عملیات مرصاد بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ نفر از نیروهای منافقین کشته و زخمی شدند که در میان کشته شدگان و اسرا تعداد زیادی از کادرهای بلندپایه این گروهک و فرماندهان ارشد نیز وجود داشت.

پیشینه گروهک منافقین پر از اقدامات تکان دهنده و ضدبشری اعضای این تشکل در ترور، شکنجه و کشتار مردم بی دفاع است.

این گروهک پس از ناکامی از سهم خواهی از انقلاب اسلامی ملت ایران، راه خود را از مردم جدا کرد و در پی انتقام گیری از ملت، برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و تضعیف بنای استوار و مردمی این نظام تلاش فراوان کرد.

شمار قربانیان بی دفاع ترورهای منافقین به 12 هزار نفر می رسد که حدود 75 درصد آنان را مردم عادی و افراد غیرنظامی و غیر دولتی شامل می شوند.

گروهک منافقین از اواسط دهه 80 در اردوگاه اشرف در استان دیاله عراق در پناه رژیم صدام مستقر شد و در کنار دشمن بعثی همه تلاش خود را برای درهم شکستن مقاومت ملت ایران به کار بست.

این گروهک تروریستی هنوز هم از ماهیت خائنانه خود فاصله نگرفته و به قدری رسوا و بی آبرو شده است که به اذعان گروهها و شخصیتهای خارجی مخالف نظام به هر کسی که دشمن سرزمین ایران باشد روی خوش نشان می دهد حال می خواهد این دشمن آمریکا باشد یا صدام و یا اسرائیل و عربستان سعودی.

137/116

بیشتر بخوانید:

موشن‌گرافی: عملیات مرصاد؛ غروب جاویدان منافقین

تصاویر: پنجم مرداد یادآور عملیات «مرصاد»

«غرّش رعد عقاب مرصاد»/ ویدئو