به گزارش پارستودی؛ «ایوان دوکه» Iván Duque رئیس جمهوری کلمبیا روز سهشنبه ضمن مخالفت با هرگونه دخالت نظامی آمریکا در ونزوئلا گفت: آمریکا درک میکند که دخالت نظامی یکجانبه در ونزوئلا نمیتواند راه حل صحیحی باشد.
«مارک روبیو» (Marco Rubio) سناتور ایالت فلوریدا آمریکا روز یکشنبه در اظهاراتی مداخلهجویانه خواستار دخالت نظامی آمریکا در ونزوئلا با هدف ادعایی حل بحران در این کشور شد.
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز اخیرا، منزوی کردن دولت ونزوئلا و برکناری «نیکلاس مادورو»، رئیس جمهوری این کشور را خواستار شده بود.
این سخنان درحالی گفته میشود که مردم ونزوئلا اخیرا و با وجود هشدار و فشارهای آمریکا باردیگر نیکلاس مادورو را برای یک دوره 6 ساله دیگر به ریاستجمهوری برگزیدند.
آمریکا پیش از این اعلام کرده بود در صورت انتخاب دوباره «مادورو»، تحریمهای جدیدی علیه ونزوئلا وضع خواهد کرد که خود نشان دهنده دشمنی واشنگتن با مردم این کشور است.
روابط آمریکا و ونزوئلا در سالهای اخیر پرتنش بوده است. کاراکاس، واشنگتن را به دخالت در امور داخلی خود و اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی بر ونزوئلا متهم کرده است.
درهمین حال؛ «رامون موچاچو» (Ramón Muchacho)، سخنگوی کنونی جبهه مخالف ونزوئلا اعلام کرد، کشورهای منطقه در حال حاضر آماده حمله نظامی به ونزوئلا هستند.
وی تاکید میکند، این حمله «در موقعیت فعلی باید به صورت همه جانبه، با کارشناسان نظامی زبده و در سطح بالای نظامی صورت گیرد». او پیشنهاد کرده است که حمله نظامی علیه ونزوئلا از کلمبیا آغاز شود، زیرا به نظر او «کلمبیا بعد از آمریکا دومین قدرت نظامی منطقه است».
نباید از نظر دور ساخت که کلمبیا در اواخر دوران ریاست جمهوری "خوان مانوئل سانتوس"، رییس جمهوری پیشین این کشور، به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوست.
از سوی دیگر؛ شبه نظامیان کلمبیایی مستقر در مرزها، که بازوی نظامی آمریکا به شمار میروند نیز میتوانند گزینهای برای آغاز جنگ باشند. با این توضیح که این بار حمایت همه جانبه لجیستیکی و تسلیحاتی واشنگتن و نیز پشتیبانی کلمبیا را هم در اختیار دارند.
نیروهای نظامی آمریکا و ناتو در مرزهای کلمبیا و ونزوئلا مستقر شدهاند و تحرکات زیادی را انجام میدهند.
بیشتر بخوانید:
اسپوتنیک: سایه جنگ بر سر ونزوئلا؛ آمریکا درحال توطئه است
اقدام جدید ونزوئلا برای مقابله با فعالیتهای تروریستی کلمبیا