ایران پرس- آمریکا در چارچوب سیاست مقابله با ایران، اقدامات خود را در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» تشدید کرده و در این راستا ضمن خروج از توافق هسته ای برجام، به اجرای مجدد تحریم های هسته ای که آن را بی سابقه ترین تحریم ها نامیده، پرداخته است.

جنبه دیگر اقدامات ضد ایرانی دولت ترامپ، تلاش برای ایجاد ائتلاف های منطقه ای با هدف مقابله با سیاست ها و نفوذ منطقه ای ایران است.

اسرائیل به عنوان شریک و متحد استراتژیک آمریکا در خاورمیانه نقش مهمی در تشویق دولتمردان واشنگتن به مقابله با ایران دارد و مقامات ارشد اسرائیلی مدام به رایزنی با مقامات دولت ترامپ به منظور هماهنگ ساختن سیاست ها و اقدامات مشترک ضد ایرانی واشنگتن و تل آویو می پردازند. 

در این راستا «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا که به فلسطین اشغالی سفر کرده، پس از دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی با وی کنفرانس خبری مشترک برگزار کرد. 

پمپئو تصریح کرد: "بخشی از تلاش‌های آمریکا و اسرائیل بر تشکیل ائتلاف‌های منطقه‌ای متمرکز خواهد بود."

وی اقدام اخیر در تشکیل کنفرانسی در «ورشو»، پایتخت لهستان را با حضور نمایندگان۶۰ کشور، در راستای همین هدف خواند. 

دولت ترامپ با توجه به رویکرد ضد ایرانی رژیم صهیونیستی، حامی اصلی این رژیم از طریق ارائه انواع کمک های مالی و تسلیحاتی است.

در این زمینه پمپئو یادآوری کرد: "آمریکا سالانه سه میلیارد و 800 میلیون دلار به اسرائیل کمک می‌کند."

نتانیاهو نیز ضمن تاکید بر دوستی آمریکا و اسرائیل مدعی شد: "واشنگتن از تل آویو در برابر آنچه وی ستیزه جویی ایران می خواند، حمایت می کند."

سیاست جنگ طلبانه اسرائیل در منطقه

این در حالی است که رژیم صهیونیستی همواره به آتش افروزی در منطقه می پردازد و مدام به فلسطینی ها و کشورهای همسایه مانند سوریه حمله می کند.

با توجه به این که حضور مستشاری ایران در سوریه در حمایت از دولت قانونی این کشور و مبارزه با گروه های تروریستی، مخالف اهداف منطقه ای صهیونیست ها است، بنابراین نتانیاهو مدام بر لزوم تشدید فشارها بر ایران با همراهی آمریکا به منظور خروج ایران از سوریه تاکید می کند. 

نتانیاهو گفت: "ما به اقدام‌ علیه تلاش‌های ایران برای تثبیت حضور نظامی خود با سلاح‌های خطرناک در سوریه ادامه خواهیم داد. هیچ محدودیتی برای آزادی عمل ما وجود ندارد و ما این واقعیت را که ایالات متحده از اقدامات ما حمایت می‌کند، بسیار تحسین می‌کنیم."

از دیدگاه واشنگتن نیز یکی از جنبه های مهم کاهش نفوذ منطقه ای ایران خروج این کشور و نیروهای هم پیمان آن از سوریه است.

آمریکا خود به دشواری زیاد تحقق این هدف آگاه است و موفقیت در طرح مقابله با نفوذ ایران را دشوار می داند. 

در این راستا پمپئو در مصاحبه با تارنمای «واشنگتن فری بیکن» در 12 ژانویه، ادعای واشنگتن را مبنی بر تلاش برای خارج کردن «همه نیروهای ایرانی از سوریه»، «هدف بلندپروازانه» خواند. 

به رغم تلاش های دولت ترامپ برای اینکه نقش و نقوذ منطقه‌ای ایران را امری منفی جلوه دهد‌، اما اکنون حتی متحدان اروپایی واشنگتن نیز بر اهمیت نقش ایران در ثبات خاورمیانه اذعان می‌کنند. 

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سیاسی عرب می گوید: "استراتژی آمریکا که دور کردن سوریه از ایران بوده، شکست سنگینی خورده است."

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام کارزاری همه‌جانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته و در تلاش است کشورهای دیگر را به حمایت از تحریم‌های یکجانبه علیه ملت ایران فرا بخواند.

دولت آمریکا به عنوان بخشی از این کارزار، کارگروهی مشترک همراه با اسرائیل تشکیل داده که هدف آن تحریک به اغتشاش و ناآرامی در ایران است.

135/116

نویسنده : سیدرضا میرطاهر

بیشتر بخوانید : 

ادامه گزافه‌گویی ها پمپئو؛ با تهدید از سوی ایران مواجهیم

ادامه گزافه گویی های پمپئو علیه ایران