ایران پرس- «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا، روسیه را به دخالت در انتخابات کشورهای اروپایی، برانگیختن خشونت در شرق اوکراین، نقض چندباره حریم هوایی چند کشور اروپایی و ترتیب دادن حمله های سایبری علیه کشورهای اروپایی متهم کرد و هم چنین اظهار کرد که رسانه های روسی به جعل عکس و خبر با هدف تضعیف نهادهای اروپایی پرداخته اند.

«ترزا می» وعده داد که بریتانیا پس از برگزیت نیز از اروپا مقابل تهدیدهای روسیه حمایت خواهد کرد. حمله لفظی شدید ترزا می به روسیه با اقدامات و موضع گیری های واشنگتن علیه مسکو در روز های اخیر همزمان شده است و نشانگر هماهنگی بین لندن و واشنگتن برای تشدید فشارها علیه روسیه است. روابط بریتانیا و روسیه در سال های اخیر روند افزایش مستمر تنش ها را طی کرده و بر سر مسائل مختلف رو به وخامت رفته است.

«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا

 

به گفته «سید احمد حسینی» کارشناس مسائل بین المللی: روسیه کشوری است که از دیرباز جهت گیری های سیاست خارجی و مواضع اروپائی آن با امیال و خواسته های بریتانیا برخورد داشته است. یکی از دلایل مهم این مساله ،بروز بحران اوکراین است که منجر به اختلاف نظر اساسی بین روسیه با غرب از جمله بریتانیا شده است. بریتانیا ، مواضعی همسان با آمریکا علیه روسیه اتخاذ کرده است.

در این راستا دولت محافظه کار بریتانیا با افزایش حضور نظامی در شرق اروپا در صدد است تا بار دیگر بر ادامه نقش آفرینی خود در عرصه اروپا حداقل از نظر نظامی و امنیتی تاکید کند.این مساله از نگاه مسکو، به مثابه اقدام خصمانه بریتانیا علیه روسیه در جوار مرزهای غربی این کشور محسوب می شود. در عین حال دولت محافظه کار بریتانیا از مهمترین حامیان اعمال و ادامه تحریم ها علیه روسیه است.

این تحریم ها به بهانه نقش روسیه در تداوم بحران اوکراین و نیز الحاق کریمه به خاک روسیه صورت گرفته است . در مه 2017 نیز «مایکل فالون» وزیر دفاع وقت بریتانیا اعلام کرد که لندن حق حمله پیشگیرانه به دشمن با استفاده از سلاح هسته ای را برای خود محفوظ می دارد. این موضع گیری با واکنش شدید روسیه مواجه شد. هر چند این رویکرد در داخل بریتانیا مخالفانی دارد.

«مایکل فالون» وزیر دفاع وقت بریتانیا

 

از جمله کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا در مارس 2017 با انتشار گزارشی اذعان کرد که همکاری نکردن با روسیه در امور منطقه ای و بین المللی در بلند مدت برای لندن ممکن نخواهد بود.

به گفته «الکساندر گوسف» Alexander Gosov، کارشناس مسائل سیاسی :بریتانیایی ها متوجه این موضوع هستند که حل هرگونه مساله منطقه ای یا جهانی بدون روسیه غیر ممکن است. کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا مانند آلمان و فرانسه موافق رویکرد بریتانیا در قبال روسیه نیستند .این کشور ها ضمن اینکه بر خواسته خود از روسیه در باره تغییر موضع آن در قبال بحران شرق اوکراین وادامه تحریم ها تاکید می کنند، با این حال مخالف سرسخت تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه در چارچوب قانون کاستا هستند که از جمله بخش انرژی روسیه را نیز شامل می شود.

کشورهای مهم اتحادیه اروپا خواهان ادامه همکاری و مشارکت با روس ها در پروژه های انرژی مانند خط لوله گازی نورداستریم -2 هستند و به همین دلیل مخالفت شدید خود را با هر گونه تحریم جدید علیه روسیه اعلام کرده اند. اکنون نیز می توان انتظار داشت که اروپایی ها حمایت چندانی از موضع گیری ترزا می صورت ندهند. در واقع اتحادیه اروپا پس از برگزیت خواهان دخالت لندن و ارائه توصیه ازجانب آن در باره مسائل اروپایی نیست. 113/111

نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

بیشتر بخوانید:

«ترزا می» وعده داد از اتحادیه اروپا در برابر تهدیدات مسکو محافظت کند

درخواست نمایندگان پارلمان بریتانیا برای برکناری ترزا می

«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا
«<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D9%85%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D9%84+%D9%81%D8%A7%D9%84%D9%88%D9%86">مایکل فالون</a>» وزیر دفاع وقت بریتانیا